Sport
2023-08-26

Magyar Kupa-meccset játszik a DEAC

Szombaton a MOL Magyar Kupa 2. fordulóját rendezik, a DEAC hazai pályán az FC Hatvan gárdáját fogadja 16:30-tól a Dóczy utcai sportcampuson.

A DEAC az 1. fordulóban a Monostorpályi, míg a Hatvan a Jászberény kiverésével jutott a következő körbe. Szombati ellenfelünk hozzánk hasonlóan az NB III Észak-keleti csoportjában szerepel, és négy forduló után jelenleg veretlen a bajnokságban. A DVSC egykori pályaedzője, Zoran Szpisljak által vezetett gárda az első két bajnokiját megnyerte, azt követően azonban két döntetlent játszott. A DEAC mérlege két siker, egy egál és egy vereség, utóbbit éppen a Hatvantól szenvedte el.

Ezúttal azonban hibázási lehetőség nincs, hiszen a Magyar Kupában csapnak össze a felek és a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Ha a rendes játékidőben döntetlen az állás, kétszer 15 perc hosszabbítás következik, ha ekkor sincs döntés, 11-esekkel zárul a találkozó.

– Nemrég játszottunk ellenük, akkor sajnos kikaptunk 2-1-re – emlékszik vissza Urbin Péter vezetőedző. – Masszív csapat, amely stabil védekezésből próbál támadásokat vezetni. Kellemetlen ellenfél, nehéz találkozóra számítok, ráadásul nagyon meleg lesz szombaton, így az időjárással is meg kell majd küzdenünk. Az előző bajnoki mérkőzésen is megvoltak azok a lehetőségeink, amikből sikeresebbek lehettünk volna, de nem éltünk velük. Reméljük, ezúttal jól sáfárkodunk a helyzetekkel, és tovább tudunk jutni. Nem készülünk másképpen azért, mert ez egy kupameccs és egy meccs dönt, hanem ugyanúgy arra törekszünk, hogy domináljunk és nyerjünk – zárta a DEAC szakvezetője.

Sajnos nem mindenki állhat a szakmai stáb rendelkezésére, ugyanis Trencsényi Bence és Virág Gergő bokasérüléssel bajlódik, így ők kihagyják a találkozót.

A kupameccsre a belépés ingyenes, ha azonban valakinek nincs lehetősége ellátogatni, a Debrecen Televízió élőben közvetít, illetve a DEAC Youtube-csatornáján is követhetők majd az események.

MOL Magyar Kupa, 2. forduló
DEAC–FC Hatvan
szombat 16:30, DEAC Sportcampus

Babos Tímea a selejtező második körében búcsúzott

Ma nyílik Esterházy Marcell kiállítása

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek