Sport
2024-02-07

Mozgalmas időszak előtt a cheerleaderek

Válogatók, fellépések és versenyek sokasága vár a DEAC-osokra az év első felében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Debreceni Egyetem cheerleaderei február 11-én vasárnap 16 órától nyílt edzést tartanak a Markusovszky Lajos Kollégium III. tornacsarnokában, ahová a 10-16 év közöttieket várják.

Arról, hogy milyen események várnak még a szakosztályra az esztendő első felében, Ócs Adrienn vezetőedző nyilatkozott.

– Mi tagadás, sűrű időszaknak nézünk elébe. Ami a versenyeket illeti, az első április 19-20-21-én lesz, mégpedig a Medikus Kupa, amelyet ezúttal Debrecenben rendeznek, ezen a megmérettetésen vasárnap fogunk fellépni. A Medikus Kupa mintegy főpróbája lesz a rá két hétre következő MEFOB-nak, azaz a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságnak, amelyen szintén több kategóriában indulunk majd el. Június elején következik a magyar bajnokság, emellett van néhány sportolónk, akik tagjai a magyar válogatottnak, amelyre nyáron Eb-szereplés vár – sorolta Adrienn. – Augusztus 2. és 4. között Horvátország ad otthont az egyetemi világbajnokságnak, és nagy örömre felkértek, hogy a vb-n én legyek a csapatunk edzője. Hamarosan válogatót tartunk, és akkor alakul ki a keret végleges összetétele. Minden bizonnyal túlnyomóan a Debreceni Egyetem hallgatói lesznek majd jelen – mondta az edző.

A DEAC Cheerleaders meghívást kapott a Debrecen Drive-ra, illetve a Budapesten rendezendő Miss Influencerre is.

– A most vasárnapi válogató mellett, – ugyanazon a helyszínen – február 18-án 15 órakor az említett egyetemi kiválasztóra kerül sor, este hattól pedig a DEAC-hoz lehet csatlakozni, ahová fiúkat és lányokat egyaránt várnak, testalkattól függetlenül. A felnőtt csapatba 16 éves kor fölött lehet jelentkezni, illetve azt érdemes tudni, hogy a 10-16 esztendősek számára nincs válogató, a lényeg, hogy kedvet kapjanak a sportághoz – fogalmazott Ócs Adrienn.

ABIGÉL hazatért szülővárosába!

Bővítené az együttműködést az ománi nagykövet

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek