Sport
2022-08-22

Egy perc rövidzárlat vereséghez vezetett

Kikapott a DEAC labdarúgócsapata Tiszafüreden a bombagólok meccsén.

A Tiszafüred otthonában vendégszerepeltek a DEAC labdarúgói az NB III Keleti csoport 5. fordulójában. Sándor Tamás vezetőedző több helyen is változtatott a szerdai, DVTK II elleni csapathoz képest. Ellenfelünk ebben a szezonban mindkét hazai mérkőzését megnyerte, és arra készült, ez a sorozata ne szakadjon meg, a mieink ugyanakkor javítani szerettek volna a legutóbbi botlás után.

Már az 5. percben nagy helyzet adódott a DEAC előtt: Bereczki adott egy remek labdát Kerekesnek, aki jobbról kapura lőtt, Tajti Bence azonban hatalmasat védett, majd egy gyors hazai támadás végén a fürediek támadója, Kertész lőtt a jobb kapufa mellé. A kezdeti lendület aztán némileg alábbhagyott, inkább a középpályán folyt a küzdelem, majd a 19. percben ismét Kerekes került helyzetbe, ezúttal is a hazai kapus bravúrjára volt szükség. A félidő hajrájában újabb lehetőségek adódtak a mieink előtt, de mindig sikerült valakinek blokkolni a lövést.

Rendkívül rosszul kezdődött számunkra a második félidő: a 47. percben egy előre ívelt labdát Skluka vágott a hálóba, megszerezve ezzel a Tiszafürednek a vezetést. A hazaiak öröme ugyanakkor nem tartott sokáig, mert két minutummal később Sándor Tamás jó 25 méterről kilőtte a jobb felső sarkot. A 61. percben Bereczki került helyzetbe, de próbálkozását a védők szögletre mentették. Mezőnyfölényben játszottunk, a 73. percben mégis a Tiszafüred szerezte az újabb gólt: egy eladott labdára Barzsó csapott le, majd 22 méterről a kapuba bombázott. A váratlan találat megzavarta a mieinket, és az újabb figyelmetlenség újabb kapott gólhoz vezetett, ezúttal Mácsai – legalább 60 méterről – emelt a léc alá. Ezután már nem tudtunk újítani, és ugyan a 94. percben kapott büntetőt Kerekes Krisztián értékesítette, de ez csak a szépítésre volt elég, a mérkőzést a Tiszafüred nyerte 3-2-re.

NB III Keleti csoport, 5. forduló
Tiszafüredi VSE–DEAC 3-2 (0-0)

Lipcsey Elemér Sporttelep. Vezette: Valu.
DEAC: Tóth D. –Soltész, Ujvárosi, Aranyos – Varga B. (Korhut 50.), Sándor T. (Tochukwu 77.), Kónya, Jankelic (Rauf 46.) – Bereczki (Bidzily 77.), Kerekes, Trencsényi (Al-Rubaye 50.)
Gól: Skulka (47.), Barzsó (73.), Mácsai (74.), ill. Sándor T. (49.), Kerekes (11-esből, 94.)

Kócbabák

Kovács Bálint: újabb futamgyőzelem és új magyar pályarekord a Hungaroringen

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek