Sport
2024-01-24

Ismét magas volt a szolnoki palánk

Pontosan tíz nappal ezelőtt találkozott egymással a Szolnoki Olajbányász, és a DEAC férfi kosárlabda együttese. Akkor a magyar bajnoki pontokért mérkőztek az Oláh Gábor utcában. Szerdán este a Tiszaligetben gyürkőztek újra a felek. Tét, a Zsíros Tiborról elnevezett Magyar Kupa négyes döntője volt.

 Legyünk tárgyilagosak: a hazaiak esélyesebbnek tűntek. Ezek a száraz tények.. Egyrészről az utóbbi hetekben nagyon elkapták a fonalat, másrészt az egyetemisták kissé hektikusan szerepelnek mostanság. Bár tény, a múlt heti, történelmi, idegenbeli sikerük Körmenden kellően önbizalom növelő lehetett. A tények azonban makacs dolgok. Hiába vitte a prímet a Mandic legénység egészen a harmadik negyed közepéig. Ekkor szinte állandósult a vezetésük Drenovacéknak. Hat-hét pont előnyüket sikeresen tartották, de 67-67-nél utolérte őket az Olaj. És innentől - nomen est omen - sikamlóssá vált a parketta.
 
A vendéglátók végül 85-78-ra legyőzték a debrecenieket. Ez azt is jelenti, hogy a férfi kosárlabda final fourban ők, a Szeged - meglepetésre Körmenden vívták ki a továbbjutást - a Falco Szombathely, és az újonc NKA Pécs küzdhet a serlegért. A DEAC-nak maradt a honi bajnokság, melyben fontos lenne, hogy az első négyben végezzenek az alapszakasz lezárása után. Ezzel ugyanis megszereznék a pálya előnyt, ami a rájátszásban óriási dolog lenne. Ehhez már most hétvégén, szombaton este héttől be kellene gyűjteni az újabb két pontot a Pécs ellenében.
 
Férfi kosárlabda Magyar Kupa mérkőzés:
Szolnoki Olaj - DEAC 85-78 (20-18, 16-23, 23-17, 26-20)
 
Legjobb dobók: Eads 23, Thomas D. 15, Jovanovic 12, illetve Edwin 26, Drenovac 21, Mócsán 16.
 
Weisz György

Casting director

Ma nem lesz víz a Kossuth utcán

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek