Sport
2022-08-03

A városi rangadón javíthatunk

Ujvárosi Ádám szerint a Debreceni Egyetem alakulata csak akkor győzheti le a DVSC-t, ha mindenki száz százalékot fog nyújtani.

A DEAC futballistáinak nem úgy sikerült a rajt az NB III Keleti csoportjában, ahogy remélték. Sándor Tamás tanítványai az első fordulóban a Füzesgyarmat otthonában 2-1-es vereségbe futottak bele. A hazaiak már a 11. percben megszerezték a vezetést Popescu fejesével, ezt követően több nagy helyzet is adódott előttünk, de az egyenlítésre az 54. minutumig kellett várni, ekkor Trencsényi Bence bombáját nem tudta hárítani a füzesgyarmati kapus. A második félidő derekán Vasilijevics megkapta a második sárgáját, így ellenfelünk tíz főre fogyatkozott. Sajnos az emberfórral nem éltünk, sőt, Kis Szabolcs távoli lövésével a Békés megyeiek szerezték meg a három pontot.

 Engem és a csapattársaimat is rosszul érintette ez a mérkőzés. A végeredmény ellenére azt éreztem, hogy játékban felülmúltuk a füzesgyarmatiakat, bár a rossz minőségű pályával eléggé meggyűlt a bajunk. Sándor Tamás vezetőedző a hét elején azt kérte, hogy tegyük túl magunkat a történteken, és már a következő összecsapásra koncentráljunk – nyilatkozta Ujvárosi Ádám.

Elég zsúfolt a programunk, mivel szerdán 17.30-tól már a kis Loki elleni városi derbi vár ránk a DEAC Sportcampuson. A DVSC második alakulata meglehetősen fiatal kerettel vágott neki a pontvadászatnak, az MLSZ adatbankjára feltöltött névsor legidősebb tagja is mindössze 22 esztendős. Máté Péter ifjú tanítványai vasárnap a Körösladányt győzték le 1-0-ra, a találkozó egyetlen gólját a 2005-ös születésű Horváth Zalán szerezte.

– Ebben a helyzetben örülünk, hogy viszonylag hamar javíthatunk a gyengébb kezdés után. Nem szabad lebecsülni a Lokit, azt is elképzelhetőnek tartom, hogy lesznek visszajátszók az NB I-es gárdából. Sárosi Norbit jól ismerjük, ugyanis ő az előző idényben még nálunk futballozott. Nyilván szeretnénk nyerni, bár nem lesz ez egy könnyű mérkőzés, de ha mindenki kiadja magából a maximumot, reális esélyt látok a szép eredményre. Egyébként bizakodó vagyok, szerintem idén is megcélozhatjuk a dobogót, mivel a legutóbbi szezonban már meggyőző teljesítményt nyújtottunk, emellett a nyáron jól sikerültek az erősítéseink – hangsúlyozta Ujvárosi.

Érdekesség, hogy a felkészülési meccsek sorát pont a városi vetélytársunk ellen nyitottuk idén nyáron.

– Július elején ötgólos győzelmet arattunk (5-0 lett a végeredmény – a szerk.), ám ebből a mérkőzésből nagy következtetést nem igazán lehet levonni. Természetesen akadtak olyan játékelemek, amik remekül működtek, ezekre építhetünk holnap – zárta mondandóját Ujvárosi Ádám.

NB III Keleti csoport 2. forduló
DEAC-DVSC II
2022. 08. 03. (szerda) 17:30, DEAC Sportcampus

Maja uralkodók hamvait is felhasználhatták a pelota nevű játék labdáinak készítésekor

Több mint négyszáz fiatal úszó küzd az érmekért Debrecenben

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek