Sport
2024-01-17

A végén úszott el a Rába-parti parti

A DVSC női kézilabda együttese legutóbb 1996. február 14-én nyert bajnoki mérkőzést Győr városában. Azóta 38 alkalommal viszont a kisalföldiek vitték el a pontokat. Szerdán este két olyan együttes csapott össze az Audi Arénában, akik hétvégén még BL találkozón birkóztak az ellenfelekkel. A zöld-fehérek előnyösebb heylzetben várták a Lokit, már vasárnap hazai pályán edzhettek. A vendégek hétfőn Montenegróból egyenesen Győrbe utaztak, ott készültek a rangadóra.

Az esélyek egyértelműen a házigazdák mellett szóltak. Mind a két társaság ezekben a napokban a nemzetközi kupára koncentrál. Az Audi ETO eddig tízből tiz sikert könyvelhet el a tabellán, a Debrecen várakozáson felül, minden bizonnyal a továbbjutást érő hatodik helyen zár majd.
 
Ilyen előjelekkel indult a mérkőzés, az Öcsi-Felhő bíró duó irányításával. Meg Kácsor két, pazar bombájával. A túloldalon Gabriel elkapta az extázist, a hazaiak nem is tudták gyors játékukat realizálni, kinlódtak a szoros hajdúsági falban. Ennek lett a következménye, hogy a 18. percben Füzi-Tóvizi lövésével 7-5-re a Debrecen vezetett. Ulrik Kirkelly azonnal időt kért. Zavar mutatkozott lányai körében. Ezt támasztja alá, hogy a koreai Ryu kétszer is, egymás után rosszul cserélt, így négy percig emberhátrányba hozta társait. Nem remegett meg azonban a kezük, és pillanatok alatt fordítottak. Változtattak a tempón, és a kapuban Silje Solberg megirigyelte szemben lévő társát, mert 45 százalékosan védett. A szünetre viszont így sem tudott előnyt kiharcolni az ETO, 11-11 volt az állás.
 
A második játékrészben a DVSC ott folytatta, ahol előtte. Okosan, taktikusan, keményen kézilabdáztak. A 47. percben 19-16 volt a pirosaknak, sőt, esély adódott a négy gól különbségre is. Ekkor azonban valami megfordult. Bejött Oftedal, Nze-Minko is brillírozott, Solberg sem tudott hibázni. Töpfner büntetője a kapufán csattan, és az utolsó öt percben a hazai pálya minden előnye, és a fáradtság is megmutatkozott.
A vége 25-23 lett a Győr javára. Tapsot, elismerést érdemelnek a lányok. A bajnoki kalkulációban benne van a győri vereség, de ilyen hozzáállással, ilyen alázattal, talán a következő idényben nem lesz  ez evidencia.
Szombaton újra BL harc, érkezik a dán Odense, akiktől mindössze három góllal kapott ki a csapat Dániában. Aztán 27-én a nagy rangadó, ami még a mostaninál is pikánsabb lehet: egy újabb zöld-fehér egylet, a Fradi jön a Hódosba. Két, telt házas, eufórikus összecsapáson nem lehet veszíteni. A szurkolóknak biztosan!
 
Női kézilabda NBI. bajnoki mérkőzés:
Győri Audi ETO - DVSC SCHAEFFLER 25-23 (11-11)
 
Weisz György

Diafilm

Felsőfokú végzettséget nyújtó könnyűzenei képzés indul a Miskolci Egyetemen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek