Sport
2023-05-06

Döntetlennel zárult a bronzcsata

Harmadik meccsét hozta le kapott gól nélkül a DVSC, ám az atomvárosban ezúttal csak egy pontot sikerült begyűjtenie a debreceni gárdának.

Finisébe érkezett a legmagasabb osztály idei sorozata, már csak három forduló van hátra a szezonból. A bajnoki cím sorsa eldőlt, mivel a Honvéd pénteken legyőzte a Kecskemétet, a Ferencváros már úgy léphetett pályára szombat délután, hogy megvédte címét. A 2. és 3. hely sorsa azonban még nem dőlt el, mely pozíciókra még négy csapat, a DVSC, a Paks, a Kecskemét és a Puskás Akadémia pályázik.

Szombaton került sor a bronzcsatára, mely találkozón a Vasutas a Paks otthonában lépett pályára. A képlet egyszerű volt, a győztes zárja a 3. helyen a fordulót, és az utolsó két játékhéten harcba szállhat az ezüstéremért. A Loki szakvezetője ezúttal nem változtatott csapatán, a Fehérvár elleni kezdőt küldte pályára. Debreceni szurkolókból nem volt hiány, a klub vezetésének köszönhetően sokan utazhattak el az atomvárosba és buzdíthatták kedvenceiket.

Paksi játékos, Skribek lábáról indult útjára a labda, miután Berke Balázs engedélyt adott a kezdésre. Mezőnyjátékkal teltek az első percek, mindkét csapat vezetett támadásokat, de az attakok elhaltak a tizenhatosoknál. Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, bedobás után Skribek lőtt 17 méterről, de a labda a jobb kapufa mellett kevéssel hagyta el a játékteret. Az 5. minutumtól a zöld-fehérek kerültek fölénybe, áttevődött a játék a debreceni télfélre, és majdnem meg is szerezték a vezetést szöglet után. A Loki nem tudta megtartani a labdát, sok volt a hiba, a pontatlan átadás saját térfélen, így folyamatos nyomás nehezedett a piros-fehér védelemre. Szinte a semmiből, azonban egy gyors kontra végén Vasutas vette be a hazai kaput a 16. percben, ám a VAR vizsgálat után kiderült, az átadás pillanatában Varga Kevin lesen volt, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Nagy volt az atomvárosi fölény a folytatásban, időnként elég ingatag volt a cívisek védelme, bőven akadt munkája Megyerinek. A 27. percben ismét kontráztak a piros-fehérek, Szécsi robogott el jobb szélen, ám beadásáról centikkel lemaradt középen Babunski. Félóra játék után megállapíthattuk, ez nem az a DVSC, melyet az előző meccseken láthattunk, rengeteg volt a hiba, az eladott labda, sok saját térfélen, ezúttal nem volt vezér a pályán. Egy sokadik labdavesztés majdnem visszaütött, szerencsére Megyeri vetődve fogta Skribek hosszúba tartó lövését. A szünetig hátralévő időben is a hazaiak játszottak fölényben, bár próbálkoztak a debreceniek kontrákkal, de leginkább a védekezéssel voltak elfoglalva, ám hiába nyomott a Paks, gól nem született a játékrész végéig.

Meglepetésre csak egy helyen változtatott csapatán Blagojevic, Szécsi helyett Kyziridis futott ki a második félidőre. A játék képe nem változott, a paksiak támadtak, a vendégek védekeztek és gyors kontrákkal próbálkoztak, tették mindezt a felek eredmény nélkül. Az 53. percben Dzsudzsák ugratta ki szélen Varga Kevint, a Loki 8-asa igazított egyet a labdán, majd lőtt 16 méterről, de Nagy vetődve hárított. A másik oldalon kollégájának akadt munkája, Skribek fejesét kellett védenie Megyerinek. A hazaiak játszottak fölényben, de hátrafelé is figyelniük kellett, mert ebben a félidőben egyre veszélyesek voltak a hajdúsági kontrák, ám az utolsó passzoknál rendre hibáztak Varga Kevinék.

A 70. percben Babunski fejében volt a vezető találat, aki Dzsudzsák beadása után a kifutó Nagyot megelőzve bólintott fölé. Válaszul Szabó tüzelt 23 méterről, de rosszul célzott lapos lövése egy méterrel elkerülte Megyeri kapuját. Ráfordulva az utolsó tíz percre, Varga Barnabás kerülhetett volna helyzetbe, ám mielőtt kapura fordulhatott volna, Romanchuk tisztázott. Bódi beállításával feljavult a támadójátéka a debrecenieknek, nem csak megtartotta a labdát, hanem pontosan meg is játszotta. Mindkét fél nagy erőket mozgósított, hogy a mérkőzés hajrájában bevigye a döntő találatot, ám gól a kétperces hosszabbításban sem született, döntetlennel zárult a bronzcsata.

Labdarúgó NB I 30. forduló

Paks – DVSC: 0-0 

Paks: Nagy G. – Szélpál, Kádár, Kinyik, Szabó J. – Sajbán, Skribek (Windecker 57′), Papp K., Balogh (Vas 70′) – Hahn (Böde 57′), Varga B.

Vezetőedző: Bognár György

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Romanchuk, Dreskovic, Manrique – Loncar, Lagator – Szécsi (Kyziridis 46′), Dzsudzsák (Bárány 92′), Varga K. (Bódi 77′) – Babunski (Mance 77′)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Foto: dvsc.hu

Szombaton várja a családokat a DEAC

Diplomaták viziteltek az egyetemen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek