Sport
2024-01-10

Battai Sugár az Év sportolója

Megvédte címét a DEAC kiváló vívója.

Több mint tíz éve, 2011-ben, karácsony előtt indította útjára a Dehir.hu hírportál szerkesztősége az év embere választását. Az elmúlt héten ismét elindult a szavazás, öt kategóriában lehetett voksolni, közte volt a 2023-as év sportolója. A szavazás január 9-én, kedden 12 órakor lezárult, az eredményekből pedig kiderült, hogy az előző választáshoz hasonlóan a győztes ezúttal is Battai Sugár, a DEAC nagyon fiatal és nagyon tehetséges kardozója lett. A magyar vívás még mindig csak húszéves klasszisjelöltje tagja volt annak a magyar kardcsapatnak, amelyik Milánóban megvédte felnőtt világbajnoki címét.

Sugi nagyon erős mezőnyt utasított maga mögé, hiszen Kozák Luca és Senánszky Petra személyében olyan versenyzőkre lehetett voksolni, akik évek óta magas szintű teljesítményt nyújtanak, és ott volt a listán a nagy szurkolótáborral rendelkező DVSC női kézilabdacsapata is.

Battai Sugár itthon az év vívójának és a Jövő legértékesebb sportolójának is megválasztották 2023-ban, emellett a Dehir Év embere díját is elnyerte.

Gratulálunk!

Minden eddigi rekordot megdöntöttek a magyar turisták Horvátországban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek