Sport
2021-03-21

A Debreceni Egyetem csapata javított a szerdai botlást követően

A DEAC férfi röplabdázói a KISTEXT elleni hazai vereséggel nyitották az Extraliga kvalifikáló körét. Ennek fényében kis túlzással csak a győzelem volt elfogadható Fodor Antal tanítványaitól a Dág otthonában.

Bagics Balázs szerdán még liberóként lépett pályára, ám most visszatért eredeti posztjára, ezt pedig ponterős játékkal ünnepelte meg. Az első játékrész elején Hubicska villanásainak köszönhetően kettővel vezettünk (4:6), de az NB I-ből érkező vetélytársunk “leheletét sokáig érezhettük a tarkónkon”. 18:18 után egy 3:0-s sorozattal rukkoltunk elő, ami meghatározó volt az első felvonás végjátékát illetően. Az etapot végül a rutinos Bagics zárta le.

A második játszma Bagics-parádéval vette kezdetét, harmadik ásza után 1:5 állt az eredményjelzőn, jött is a hazai időkérés. Kicsit később Hubicska szervái adták fel a leckét a dágiaknak, így még megnyugtatóbb fórra tettünk szert (5:11). A végjátékban kicsit “meleg lett a pite”, hiszen egy hibánk után kettőre csökkent az előnyünk (21:23), de szerencsére megőriztük a higgadtságunkat.

A harmadik etap első periódusában vetélytársunk rossz nyitásaiból profitáltunk (5:8). Bagics és Hubicska vezérletével öles léptekkel közelítettünk a 3:0-s diadal irányában. A duó mellett Csizmadia és Tóth sem fukarkodott a pontokkal, így 15:20-nál a Dág vezetőedzője, Zirigh Balázs az időkéréssel az utolsó szalmaszálba próbált kapaszkodni. Szerencsére a Komárom-Esztergom megyeiek nem tudták “kiénekelni a szánkból a sajtot”. A sikert bizonyos értelemben utószülinapi ajándékként is felfoghatjuk, hiszen Fodor Antal vezetőedző szerdán lett 73 esztendős. Akkor a fiúknak nem jött össze a győztes köszöntés, ám most kárpótolták a trénerüket.

Tóth Andrásék szerdán a Kecskemétet fogadják a DESOK-ban.

Bíró Ádám

Ismét meghosszabbíthatják a korlátozásokat Németországban

Olimpiai kvalifikációs birkózótorna - Egy ezüst- és két bronzérem a magyar kötöttfogású mérleg

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek