Sport
2024-01-07

Esik az eső Melbourne-ben, csúszhat a selejtező rajtja

Hat magyar teniszező várja, hogy elkezdődjön az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezője, a Melbourne-ben szakadó eső miatt azonban egyelőre kérdéses, hogy ez mikor lesz.

Az eredeti tervek szerint hétfőn rajtolna el az év első Grand Slam-tornájának kvalifikációja, ám az ausztrál nagyvárosban a vasárnapi, egész napos eső után hétfőre is ilyen időt mondanak, így egyelőre nem tudni, mikor kezdődhet meg a viadal.
    A magyar szövetség beszámolója szerint a verseny selejtezőjében hat magyar játékos érdekelt. A nőknél Bondár Anna (118. a világranglistán) 11. kiemeltként indul és a 38 éves, tajvani Hszie Su-vej (717.) ellen kezd. Babos Tímea (192.) első ellenfele a lett Darja Semenistaja (144.) lesz, akivel még nem találkozott.

    Gálfi Dalma (141.) 29. kiemeltként indul, és visszavághat a 23 éves orosz Szofija Lanszerének (202.), akitől tavaly novemberben, Pozsonyban három szetteben kikapott.
    Udvardy Pannára (160.) is olyan ellenfél vár, akivel szemben nincsenek jó emlékekei: a holland Arianne Hartonótól (152.) tavaly kétszer is kikapott.
    A férfiak selejtezőjében Piros Zsombor (109.) az olasz Andrea Pellegrinót (156.) kapta. Egy éve a selejtező második fordulójában mérkőztek Melbourne-ben, akkor a magyar nyert, majd később salakon is legyőzte a 26 éves olaszt. Valkusz Máténak (204.) először a tajvani Vu Tung-lin (158.) ellen kell nyernie. A főtábla jövő vasárnap rajtoló küzdelmeiben Fucsovics Márton és Marozsán Fábián alanyi jogon szerepel.

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Tasnádi vs Bödőcs

MTI

Szerző
Hasonló cikkek