Sport
2023-12-29

Magasra tették a lécet férfi röplabdázóink

Fodor Antal vezetőedző lényegesnek tartja, hogy a Debreceni Egyetem alakulata gyakran érvényesíti az akaratát a sorsdöntő pillanatokban.

A DEAC férfi röplabdacsapata 2022-ben és 2023-ban is a hatodik helyen végzett az Extraligában. Nem titok, hogy Fodor Antal legénysége a mostani idényben szeretne jóval előkelőbb pozícióban zárni a bajnokságban. Ugyan a szezon eleje nem indult valami fényesen, hiszen együttesünket az első meccsen az újonc Szeged győzte le 3:2-re, majd pár nappal később a Dág már 2:0-ra vezetett a DESOK-ban, de szerencsére játékosaink huszáros hajrával fordítottak. Aztán Bagics Balázsék egészen elképesztő menetelést mutattak be, ugyanis nyolcszor diadalmaskodtak, egyedül a kaposvári 3:0-s vereség miatt nem makulátlan a mérleg. Ezt az eredménysort látva nem érdemtelenül állnak a képzeletbeli dobogó második fokán.

– Bravúrnak számít az aktuális helyezésünk, bár azt hozzá kell tenni, hogy az egyik bajnokesélyesnek elkönyvelt Székesfehérvárral még nem találkoztunk. Nagy tett lenne, ha megőriznénk a második helyünket, de azt megígérhetem, hogy mindent megteszünk ennek érdekében. Örömteli, hogy a közvetlen riválisainkat, vagyis a Kecskemétet, a Pénzügyőrt és a Kazincbarcikát is két vállra fektettük. Ha reálisak akarunk lenni, akkor a Kaposvár elleni vereség kalkulálható volt. Sajnos nem tudtuk megnehezíteni a címvédő dolgát, ám abban reménykedünk, hogy itthon jóval kiegyenlítettebb lesz a küzdelem. Sokat dolgoztak a fiúk azért, hogy a szezon eddigi része ilyen szépen alakuljon. Az eredményes szereplés egyik kulcsa az volt, hogy a végjátékokból sűrűn jöttünk ki jól – mondta Fodor Antal.

Alakulatunk a 2024-es esztendőt egy nagyon fontos összecsapással indítja: január 10-én a Kazincbarcika otthonában rendezik meg a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóját. Az első meccs alapján bizakodva várhatjuk az ütközetet.

– Csalóka a 3:0-s sikerünk, hiszen a második és a harmadik szettben is sokáig úgy festett, hogy a Barcika akarata érvényesül. Természetesen szeretnénk továbbjutni, de ezért meg kell harcolnunk. Ellenfelünk egyre jobban összeérik, így valószínűleg apróságok döntenek arról, hogy ki örülhet a végén – hangsúlyozta a rutinos tréner.

Keretünkben a nyáron nem történtek nagy változások, a legerősebbnek gondolt kezdőből mindössze Gustavo távozott, a kubai légiós pótlására Vlad Pavliuk érkezett Dunaújvárosból.

 Az eddigi tapasztalatok alapján profitáltunk ebből a cseréből. Gustavo játékát bravúrok mellett fájó hibák jellemezték, ezzel szemben Vlad sokkal stabilabb teljesítményt nyújt, pedig akadnak gondjai a vállával. Amennyiben megoldódik ez az egészségügyi probléma, akkor még inkább húzóemberünk lehet – mutatott rá Fodor Antal.

Örömteli, hogy keresztszalag-szakadása után Willian mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb produkcióval rukkol elő. Brazil röplabdázónk a pontjai mellett a mentalitása miatt is fontos szerepet tölt be a pályán.

– Egyértelmű, hogy Willian visszatérése is kellett a sikersorozathoz, de a többiek érdemét sem lehet elvitatni. Hála az égnek a műtét és a rehabilitáció egyaránt a tervek szerint sikerült, ezért pedig Dr. Karácsonyi Zoltánnak, Prof. Dr. Szántó Sándornak és a SET összes munkatársának köszönettel tartozunk. Úgy érzem, Willian közel áll ahhoz, hogy a sérülése előtti csúcsformát elérje – zárta mondandóját vezetőedzőnk.

Tűz nem volt, de balesetekhez vonultak a tűzoltók

Mintegy 200 ezer hektoliter pezsgő készül évente Magyarországon

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek