Sport
2023-12-06

Újabb élcsapat érkezik, az Albát fogadjuk pénteken

Pénteken 18 órától az Arconic-Alba Fehérvár együttesét fogadja a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 11. fordulójában. Pénteken 18 órától az Arconic-Alba Fehérvár együttesét fogadja a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 11. fordulójában.

Két idegenbeli vereséget követően újra hazai pályán lép pályára Andjelko Mandics együttese. A címvédő és egyben listavezető Falco, illetve a dobogó harmadik fokán álló ZTE után egy újabb élcsapattal mérkőznek meg a Debreceni Egyetem kosarasai, hiszen a bajnokságban eddig tizenegy fellépéséből tízet megnyerő, második helyen tanyázó Alba érkezik a Nagyerdőre. A jelenleg ötvenszázalékos mérleggel álló DEAC számára nagyon fontos lenne a győzelem, hiszen a Magyar Kupa kvalifikációról döntő alapszakasz feléig már csak három forduló van hátra.

-A szezon kezdetén mutatott bizonytalan játék után szerintem sikerül egyre jobban összeérnie a csapatnak, melyet a sorozatban megszerzett három győzelem is bizonyít. Ezután két nagyon nehéz idegenbeli meccsünk volt, a Falco ellen a rossz kezdés miatt nem volt reális esélyünk a sikerre, míg a ZTE ellen egy ki-ki meccsen maradtunk alul. Én végig úgy éreztem, hogy nyerni fogunk, még akkor is, amikor Tóth Ádám szerzett labdájából nem sokkal a vége előtt átvették a vezetést, de sajnos az utolsó dobás kimaradt. -vélekedett a közelmúlt történéseiről Garamvölgyi Ákos, aki fél évvel a horror-sérülését követően már teljesértékű munkát végez a társakkal.

Vojvoda Dávidék az első kilenc mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték az aktuális kiírásban, nagyszerű sorozatukat csak a Falco tudta megszakítani az elmúlt héten, igaz, a Szombathelyen elszenvedett 33 pontos vereség gyorsan visszahúzta őket a földre. Sok idejük nem volt búslakodni a 13. fordulóból előrehozott csúcsrangadó után, de a bekapott pofont követően három nappal jól vizsgáztak a fehérváriak, a Sopron ellen aratott 27 pontos sikerrel hamar kiengesztelték szurkolóikat.

-Az Alba az egyik legerősebb csapat az NB I-ben, a gyorsindításaikat mindenképp limitálni kell, és a támadó lepattanóik számát is lehetőség szerint vissza kell szorítanunk, saját részről pedig az eladott labdákra kell nagyon odafigyelnünk, mert ezeket könyörtelenül kihasználják. Az elmúlt két meccset is ideértve most nagyon nehéz a sorsolásunk, de összességében az edzéseken jól dolgozik a csapat, hazai pályán szerintem jó esélyünk lehet a győzelemre. -zárta szavait az erőcsatár, aki pénteken még biztosan nem lép pályára, de a jövőheti Honvéd elleni bajnokin, vagy legkésőbb azt követő a Szeged elleni hazain már biztosan visszatérhet.

 

Szombaton változik a sürgősségi és a traumatológiai ellátás rendje

A beteg gyerekekhez is eljutott a Mikulás

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek