Sport
2023-11-28

A legtöbb saját nevelés a Lokiban játszik

Ismét megvizsgálta a saját nevelésű játékosoknak jutó játékpercek arányát a CIES, azaz a svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja.

Tavaly az NBI-ben toronymagasan a DVSC a legjobb 49.8 százalékkal, ezzel a több mint 400 klub közül a 6. legjobb európai csapatnak bizonyult.. A Loki idehaza most is listavezető ebben a tekintetben.

A CIES legfrissebb elemzésében a világ 60 bajnokságának csapatait rangsorolta aszerint, hogy a mostani szezonban (az első 13 fordulóban) a bajnokságban játszott percek hány százalékát töltötték pályán a klubok saját nevelésű játékosai. Azok a labdarúgók számítottak saját nevelésűnek, akik 15 és 21 éves koruk között legalább három évet az adott csapatnál töltöttek.

Az OTP Bank Liga mezőnyét ezúttal is a DVSC vezeti, a játékpercek 39,8, azaz csaknem 40 százalékát saját nevelésű labdarúgók „adták.”. Érdekesség, ez a szám például az FTC-nél 5, a Fehérvárnál 1 százalék, a Loki mögött az MTK még az a csapat, ahol sok ilyen játékos jut lehetőséghez.

A DVSC a mostani összesítésben a 15. az európai rangsorban, de világszinten is benne van a TOP 40-ben 60 pontvadászat sok száz klubja közül. A topligákat tekintve a spanyol Bilbao a legjobb, összesítésben az ukrán Dinamo Kijev emelkedik ki toronymagasan, bár ebben nyilvánvalóan szerepe van a háborús helyzetnek is.

dvsc.hu 

Madárbarátok kalendáriuma

Dallamokkal és prózával emlékeztek Petőfire

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek