Sport
2023-05-21

Vihart vetett és bronzérmet aratott a DEAC a Viharsarokban

Kiütéses győzelemmel zárta vasárnap a Debreceni Egyetem labdarúgó csapata a 2022-2023-as bajnoki szezont.

Utolsó megmérettetésére készült Sándor Tamás legénysége, a vasárnapi fordulóval véget ért a harmadosztály idei sorozata. Nagy volt a tét, hiszen a bronzéremről szólt a zárómeccs, melyet mindenképp meg kellett nyerni, hogy a dobogó 3. fokán zárják a bajnokságot az egyetemisták. A botlás nem fért bele, ugyanis a városi rivális kis Loki is pályázott a harmadik helyre. A fekete-fehérek az utolsó fordulóban az utolsó előtti helyen álló Békéscsaba-II otthonába látogattak. Mondhattuk, kötelező volt a győzelem.

Lendületesen és jó ritmusban kezdtek a debreceniek, a 2. percben pedig megszerezték a veztést: Szabó szöglete után az előrehúzódó Korhut fejelte a labdát a kapuba. A gyors gól után az egyetemisták irányították a játékot, birtokolták többet a labdát, de a hazai támadások magukban hordozták a veszélyt, Ratkunak nem egyszer kellett játékba avatkoznia. A 13. percben Szabó szabadrúgása, majd Wente lövése adott munkát a csabai kapusnak, ám a lilák cerberusa mindkétszer hárított. Öt minutum elteltével viszont tehetetlen volt, Tencsényi jobb alsóba tartó lövését már nem tudta védeni. Állandósult a DEAC fölénye, a Békés vármegyeiek leginkább a védekezéssel voltak elfoglalva. Próbáltak kijönni a szorításból a házigazdák, de a cívisek hamar lekapcsolták a kósza ellentámadásokat. A félidő derekától kiegyenlítődött a játék, de továbbra is a DEAC játszott veszélyesebben, ám ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Egészen a 35. percig, mikor Wente vette mellre a labdát majd fektette el védőjét és lőtt jobbal a hálóba. Nem sokra rá Szabó akár le is zárhatta volna a meccset, de léc alá tartó löketét fölé tolta a lilák cerberusa. A 39. minutumban viszont összejött a negyedik találat, Al-Sheraji kotorta a labdát a kapuba. A DEAC 23-asa hamar duplázhatott volna, de közeli lövését oldalra ütötte Zábráczki. Ez volt a félidő utolsó momentuma, az egyetemisták az első játékrészben hatalmas lépést tettek a bronzérem felé, félig már zsebben is volt a medál.

Fordulás után a nagy előny birtokában nyugodtan futballozhattak a debreceniek, nagy csodának kellett volna bekövetkeznie, hogy visszajöjjenek a meccsbe a csabaiak. Csodák pedig nincsenek, újabb gól viszont igen: Al-Sheraji vezette a labdát, majd tört a tizenhatoson belülre és passzolt önzetlenül a hosszún érkező Trencsényihez, aki közelről nem is hibázott. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, a kérdés csak az volt, a gólok számában lesz-e változás a hátralévő időben.

Erre hamar meg is kaptuk a választ, a 63. minutumban Szabó jegyezhette a hatodik találatot. A lila-fehérek becsületére legyen mondva, nem adták fel, becsülettel küzdöttek, ehhez kellett az is, hogy az egyetemisták visszavettek a tempóból, de esélyük sem volt a gólszerzésre. Nem úgy cíviseknek, akik a 77. percben tovább nyitották az ollót: a csereként pályára lépő Horváth ugratta ki Szabót, aki a kapust is kicselezve gurította a labdát a hálóba. A hazaiak mindent megtettek, hogy legalább a becsületgólt megszerezzék, de a találatok száma már nem változott, a DEAC nyert 7-0-ra és zárta a 3. helyen a bajnokságot.

Labdarúgó NB III keleti csoport 38. forduló

Békéscsaba – DEAC: 0-7 (0-4)

DEAC: Ratku – Bényei (Ujvárosi M. 81′), Soltész, Kónya, Korhut, Aranyos, Wente (Molnár 69′), Trencsényi (Horváth 69′), Szabó (Bárány 81′), Al-Sheraji, Jankelic

Vezetőedző: Sándor Tamás

Gólszerzők: Korhut 2’, Trencsényi 16’, 56′, Wente 35’, Al-Sheraji 39’, Szabó 63′, 77′

KZT

Fotó: Ásztai Csaba

debsport.com

Komposztálás egész évben bármikor

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek