Sport
2023-10-30

SAJTÓVISSZHANG A BL-BRAVÚR UTÁN

A hazai és a nemzetközi sportsajtó is kiemelten foglalkozott a DVSC SCHAEFFLER hétvégi, Brest elleni sikerével. A zsurnaliszták nem fukarkodtak a dicsérő jelzőkkel. Az európai szövetség szerint a DVSC SCHAEFFLER a szezon meglepetéscsapata!

„A hat meccs alatt aratott harmadik győzelmével (31–24 a Brest ellen) a DVSC SCHAEFFLER a szezon meglepetéscsapatának tekinthető.”
Ezzel a mondattal kezdi a beszámolóját az EHF hivatalos honlapja (ehfcl.eurohandball.com), majd így folytatja: „A Debrecen története legnagyobb különbségű győzelmét aratta az elitsorozatban. A megszerzett két ponttal megnyílt az út a továbbjutás felé, ami óriási eredmény lenne a jóval tapasztaltabb ellenfelekkel játszó csapat számára.”

 

„A Brest fejet hajtott Debrecenben.”
A francia vezető sportújság, a L’Equipe ezzel a címmel tálalta a mérkőzésről szóló beszámolóját.
A cikkben azt írták: „A breton játékosok összeomlottak, amikor 18–18-as állásnál a Debrecen iszonyatos, 5–0-s rohamot mért rájuk.”

 

„A Brest-ből kifogyott a benzin…”
Ez a breton Le Télégramme címe a meccs kapcsán. „Mindenből hiányzott egy kicsi. Egy kis higgadtság a fontos pillanatokban, egy kis harciasság és egy kis frissesség is.” Idézte Pablo Morel vezetőedzőt a lap, mely kiemelte, hogy hat eddigi meccséből négyet elvesztett a francia sztárcsapat.

 

„Megoldás nélkül.”
A francia csapat saját honlapja (brest-bretagnehandball.fr) szerint a Brest nem találta a megoldást a DVSC SCHAEFFLER játékára. „Minden téren legyőztek minket: védekezésben, támadásban, harciasságban” – fogalmazott Pablo Morel, a Brest vezetőedzője. Kiemelték azt is, hogy a franciák egy héten belül harmadszor játszottak idegenben, így talán a frissesség is hiányzott a játékosokból. A honlap Jenny Carlson-t idézi aki úgy fogalmazott: „Úgy érzem, védekezésben és támadásban is jobban felkészültek mint mi. Az erősségeinket nem hagyták érvényesülni. Rajtunk is múlott, hogy jobb meccset tudjunk játszani.”

 

A hazai sportsajtó is elhalmozta dicsérettel a DVSC SCHAEFFLER csapatát.

 

„ELKÉPESZTŐ DEBRECENI BRAVÚRGYŐZELEM A NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJÁBAN”
– címmel számolt be az origo.hu sportoldala a meccsről. A hírportál írása szerint a Loki „Kapusteljesítményben, védekezésben és támadásban is remekül teljesítve vette fel a harcot előzetesen esélyesebbnek tartott riválisával.”

 

„Hatalmas bravúr! A DVSC 7 (!) góllal legyőzte otthon a Brestet”
– így az nso.hu szalagcíme. „A még továbbjutást érő hatodik helyre hajtó, Vámos Mírát és Planéta Szimonettát is nélkülöző Loki a közvetlen rivális svéd Sävehofot és a montenegrói Podgoricát már legyőzte, a hatodik körben pedig bizonyíthatta, hogy egy európai topcsapattal szemben is megállja a helyét – bizonyította is” – dicsérte csapatunkat a sportnapilap szakújságírója, Papp Bálint.

 

„Fantasztikus BL-bravúr: hatalmasat játszva győzte le a Loki a Brestet”
– örvendezett a dehir.hu, a helyi internetes portál. „Jöhetett az örömtánc, fantasztikus győzelmet aratott a DVSC SCHAEFFLER. Az extra bravúr tovább növelte a továbbjutás esélyét” – értékelt a lap kolumnistája, Gurbán György.

 

„Hatalmas lépés a továbbjutás felé: dinamikusan játszott és legyőzte a Brestet a DVSC a Bajnokok Ligájában”
Az M4 Sport címadása a győzelem kapcsán. A közmédia hírportálja Szilágyi Zoltán vezetőedzőt idézte: „Ha nem is volt csoda, de kiváló teljesítmény nemcsak küzdeni tudásban, hanem okos, higgadt kézilabdázásban is.”

 

„Menüett helyett csárdás”
Adott szellemes címet a Debreceni Egyetem hírportálja, a Demedia.hu. „Vámos Petra betörései különbek voltak, mint Arsene Lupinéi” – hasonlította a népszerű francia sorozathőshöz irányítónkat  a  sok nagy csatát megélt szerző, Weisz György.

Az alkotó

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek