Sport
2023-09-09

Kosárlabda: Elődöntőben a DEAC

Kétpontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Kecskemét elleni nyíregyházi felkészülési mérkőzésen, ezzel bejutott a Sitku Ernő Emléktorna szombati döntőjébe.

Az első három edzőmérkőzéshez képest változtatott kezdőötösén Andjelko Mandics, Edwin, Mócsán, Drenovac és Williamson mellett ezúttal Neuwirth kapta meg a „fiatal posztot”. A KTE kezdte jobban a meccset, de hiába húztak el három perc alatt 6-2-re, Mócsán vezetésével egy 9-0-t futott a DEAC, így a negyed második feléhez érve már ők jártak előrébb. Sinik és Wittmann hármasaival hamar visszavették a vezetést a lilák, melyet végül meg is tudtak tartani az etap végéig (15-17).

A rövidszünet után is jól célzott az ellenfél kintről, a hajdúságiak pedig három percig nem találtak a gyűrűbe. Ekkor Edwin lépett elő, sorozatban hét pontot szerzett az amerikai irányító, Drenovac kosarai után pedig már Forray Gábor volt kénytelen időt kérni (31-28). Mócsán triplájával tovább nőtt a debreceni fór, ám a hírös városiak egy huszáros hajrával kiegyenlítettek a nagyszünet előtt. Hogy ne döntetlennel menjenek az öltözőbe a felek, arról Drenovac gondoskodott, a kiscsatár utolsó másodperces tempójával 37-35 állt a félidőben az eredményjelzőn.

A fordulás után ismét a Kecskemét akarata érvényesült, rossz helyzetkiválasztás és pocsék védekezés jellemezte ekkor a DEAC játékát, Andjelko Mandics meg is unta a látottakat, s magához hívta övéit (48-56). Jót tett a rövid fejmosás, Neuwirth Bencéék folyamatosan dolgozták le hátrányukat, a negyed hajrájában a hátvéd triplájával át is vették a vezetést, melybe Wittmann dudaszós hármasa rondított bele (61-63).

A záró felvonást egy 10-2-es futással indította a Debreceni Egyetem, de egy gyors időkérés után a kecskemétiek is rendezték a sorokat, négy és fél perccel a vége előtt pedig Wittman triplája és Kucsera közelije után már ismét ők jártak előrébb (75-76). Az egész mérkőzésen megállíthatatlan Shannon Bogues távolijával néggyel vezetett a KTE, de nem adta fel a DEAC, és két perccel az órán Ságodi távolijával egyre zárkózott (80-81). Az utolsó percben Drenovac fordított, majd a kivédekezett támadás után Edwin értékesített egy középtávolit (84-81). Erre már csak egy büntető érkezett válaszul a túloldalról, így végül a hajdúságiak nyerték az első elődöntőt, s bejutottak a Sitku Ernő Emléktorna döntőjébe.

DEAC – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: 84-82 (15-17, 22-18, 24-28, 23-19)

DEAC: Edwin 13/3, Neuwirth 6/6, Mócsán 15/6, Drenovac 26/3, Williamson 14 

Cserék: Buckles 4, Kenéz, Ságodi 6/6, Hőgye

Edző: Andjelko Mandics

KTE: Bogues 30/12, Sinik 8/3, Kucsera 2, Ivkovics, Karahozics 7

Cserék: Lawrence 12, Tóth 2, Dramicsani 8/3, Wittmann 13/12

Edző: Forray Gábor

debsport.com

Miért vagyok rossz nyugdíjas?

Best of Presser Gábor, ötlemezes válogatás jelenik meg

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek