Sport
2023-10-27

Kis labda, nagy labda, sok labda

A gömbölyű játékszer áll a középpontban ezen a hétvégén. Legalábbis ami a debreceni sportolókat illeti.

Kezdjük házunk tájával, az egyetemisták egyesületével. A DEAC első osztályú férfi kosarasai szombaton este hétkor Pécsett vizitálnak. Az újonc baranyai gárda az eddigi négy mérkőzését nem abszolválta, de ez nem jelenti azt, hogy félvállról kellene venni őket. Igen szoros derbiken maradtak alul ellenfeleikkel szemben. A debreceniek viszont óriási küzdelem után, az elmúlt héten, tetemes hátrányból fordítva, végeztek a Körmend ellenében. A mutatott játék, az akarás, optimizmusra adhat okot, és talán nem beszélünk a levegőbe, vagy a gyűrű mellé, ha Mócsánék sikerét várja mindenki a Dél-dunántúlról.
 
A férfi kézisek saját otthonukban, a DESOK csarnokban, a Szeged U21-es együttesét fogadják. Nem lesz könnyű. A szalámisok felnőtt keretében is megforduló  vendégjátékosok minden bizonnyal okznak majd fejfájást a DEAC-nak, de a feladat nem megoldhatatlan. Szombaton este hattól minden kiderül.
Ugyanaznap délelőtt 11-től - helyszín szintén a DESOK - az NB II-es hölgy röplabdázók a Jászberényt próbálják majd jobb belátásra bírni. Nevezetesen arra, hogy az egyetemisták sikerre éhesek, és ezt be is kívánják bizonyítani.
 
Vasárnap a foci NB III-ban kerül sor helyi rangadóra. A DVSC II, a DEAC-cal csap össze a Nagyerdei Stadionban. A két szomszédvár találkozói évtizedekre visszanyúlóan is érdekesek, izgalmasak voltak. Most is ez várható. És ha tippelni mernénk erre az egyetlen összecsapásra, a döntetlen nem áll távol a realitástól.
És a végére hagytuk a két, várhatóan legizgalmasabbnak tűnő viadalt. A DVSC-Schaeffler, a kézilabda Bajnokok Ligájában a francia Bresttel gyürkőzik majd szombaton 16 órától a Hódos Imre Sportcsarnokban. A találkozó esélyese a gall kakasos hölgykoszorú, de a sportban akadnak meglepetések. Mindkét együttesnek jelenleg négy pontja van. A trikolórosok is háromszor, a Loki szintén ugyanannyi alkalommal hagyta el vesztesként a csarnokokat, míg sikereik száma kettő. A franciáknál kézizik négy világbajnok, nálunk is van egy, igaz junior korosztályban. Egy hajdúsági győzelem sokat érhet a fogadó irodáknál. Legyen így!
 
A végére hagytuk az NB I-es focit. A DVSC a Puskás Akadémiánál vizitál Felcsúton. A pletykák szerint több Loki szurkoló lesz, mint hazai, így Dzsudzsákéknak illik teljesíteni a piros-fehér "B" közép kívánságát. Ez a találkozó délután öttől lesz. Akik a televízió előtt kívánnak izgulni és némi nasit, sört a szervezetbe vinni, jó, ha párhuzamosan két készülék előtt ülnek majd,  az időpont egyezések okán.
 
És még valami: egy nem reprezentatív felmérés szerint ma a demedia.hu olvasói kedvelik leginkább a debreceni sport híreket. Köszönjük. A hamarosan megalakuló megyei sport újságírók szervezete is már most, és a jövőben is ezen dolgozik.
 
Weisz György

Kiemelt közlekedési fejlesztések Debrecenben

Szenzációs videó ritkaság került elő

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek