Sport
2021-12-28

Újabb nagycsapat a láthatáron

A DEAC jégkorongcsapata még két mérkőzést játszik ebben a naptári évben, a következőt december 28-án, amikor a mi ellenfelünk a MAC HKB Újbuda együttese lesz.

Az említett két alakulat közül papíron a fővárosiak az esélyesebbek, tekintettel arra, hogy a MAC-os társaság 46 szerzett ponttal az ötödik a Liga tabelláján, míg a mieink ugyanitt 32 ponttal a hetedik helyet foglalják el. A legutóbbi mérkőzésén a MAC HKB sima vereséget szenvedett az FTC-Telekom csapatától, miközben mieink Karácsony másnapján óriási meccset vívtak az UTE ellen és csak hosszabbításban maradtak alul. Természetesen minden találkozó más és más, általánosítani nem lehet, de az utóbbi hetekben vívott találkozók meccsképe kedvezően alakul és arra mutat, hogy a befektetett munka lassan elkezdett kamatozni.

Tekintsük át azon játékelemek alakulását, amelyekkel kapcsolatosan a közelmúltban gondok adódtak! A támadó munkában komoly pozitívumokra bukkanhatunk. A legutóbbi hat mérkőzésen a végeredménytől eltekintve, összesen 23 gólt szereztünk, ami jelzi, hogy jó esetben vége a gólnélküliség időszakának, amikor meccsenkénti átlagban 1-2 találatot szereztünk, amelyekkel csak véletlenül lehetett meccset nyerni. Ha a védekező munkát vesszük górcső alá, akkor egy kicsit kedvezőtlenebb a kép. Bár a srácok sokat dolgoznak a rossz beidegződések kijavításán; még mindig több gólt kapunk, mint kellene, még mindig előfordulnak pontatlan passzok a védekező zónában. A hibákat ténylegesen kijavítani persze sokszorta időigényesebb és nehezebb, mint elmondani, hogy mit kell tenni. Minden edzés és minden mérkőzés ennek elsajátítását célozza meg és ez így is marad egészen az Alapszakasz végéig. Kimondva, vagy kimondatlanul mindegyik csapat folyamatosan készül a rájátszásra. Ahogyan a puding próbája természetesen az, hogy elfogyasztják, a napi képző munka próbája a mérkőzés, és valamennyi szurkoló, edző és játékos annak örül leginkább, ha a próba (a mérkőzés) sikeresen fejeződik be. Reméljük, hogy a kedd esti mérkőzésünk a mondottakat tényekkel is alátámasztja! A 18 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport TV élőben közvetíti.

2021.12.28. 18.00 Tüskecsarnok
EL
MAC HKB Újbuda – DEAC

Megszigorították a korlátozásokat Németországban

Adathalász emailre és sms-re figyelmeztet a Magyar Posta

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek