Sport
2023-10-20

A sikerrel megvívott kupapárharc után városi rangadó vár a DEAC női röplabdacsapatára

A Debreceni Egyetem alakulata nem sokáig ünnepelhetett a továbbjutást követően.

A DEAC női röplabdacsapata jó helyzetből várhatta a Győr elleni Magyar Kupa-párharc visszavágóját, mivel egy héttel ezelőtt 3:0-ra nyert idegenben. A csütörtöki meccsen a legfontosabb kérdés az első két szett után eldőlt, mivel ekkor 2:0-ra vezettünk, így biztossá vált, hogy mi folytathatjuk a szereplésünket a sorozatban. A hátralévő időben a vendégek becsülettel küzdöttek, ennek köszönhetően fordítottak. A következő körben a legmagasabb osztályban edződő Újpesttel találkozunk.

– Az első két játszmát magabiztosan hoztuk. Miután biztossá vált a továbbjutásunk, a cserék is lehetőséget kaptak. Sajnos a végéig sok hiba csúszott a játékunkba, a fontos pontokat nem tudtuk megnyerni, ezt pedig a győriek megbüntették – összegzett Kuszkó Zsolt.

Magyar Kupa-selejtező 2. mérkőzés
DEAC-UNI Győr-SZESE 2:3 (25:14, 25:16, 22:25, 22:25, 16:18)

Játékosaink nagyon nem ünnepelhették meg a továbbjutást, hiszen szombaton már a DSZC-Eötvös DSE otthonában vizitálnak a bajnokságban, az összecsapás 15 órakor rajtol. A cívisvárosi vetélytárs az előző idényben még az NB I-ben szerepelt, de a kiesést követően a nyáron komoly változások történtek a keretében. Az Eötvös az első meccsén 3:0-ra verte a Salgótarjánt, aztán a legutóbbi fordulóban 3:0-s vereségbe futott bele Szolnokon. Együttesünk a mostani idényben eddig egyszer lépett pályára a pontvadászatban: az előző héten az Eger elleni 3:0-s sikerrel begyűjtötte a három pontot.

NB II Kelet
DSZC-Eötvös DSE-DEAC
2023. 10. 21. (szombat) 15.00, DSZC Beregszászi Pál Szakközépiskola

Battai Sugár a Jövő legértékesebb sportolója

Mike Oldfield 25 év után ismét Magyarországon lép fel

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek