Sport
2023-09-27

Visszafogott teljesítmény, vereség Pakson

Nem termett babér Pakson a DVSC-nek, az atomvárosiak mindkét félidőben betaláltak és otthon tartották a pontokat.

Egy hét alatt három mérkőzés vár Srdjan Blagojevic legénységére, amelyek közül az elsőt szombaton már letudták. A Vasutas a DVTK otthonában lépett pályára legutóbb és szenvedett kétgólos vereséget a keleti rangadón. Szerdán javíthattak a piros-fehérek, mely gárda ezúttal az atomvárosba utazott, hogy pótolja a 2. fordulóból elhalasztott párharcot.

A vonalra ezúttal is Milosevic állt, ugyanis Megyeri továbbra is fájlalja derekát, míg hosszú idő után szűrőként ismét Vargának szavazott bizalmat a Loki szakvezetője, illetve a középpálya bal szélén ezúttal Bévárdi kapott lehetőséget.

Bognár Tamás jelére az ex debreceni Könyves lábáról indult útjára a labda. Lendületesen kezdtek a csapatok, mezőnyjátékkal teltek az első percek, valamivel aktívabbak voltak a debreceniek, ám a kapuk nem kerültek veszélybe. A 14. percben, szinte a semmiből, első valamire való helyzetét értékesítette a Paks: Kovács adott be szélről, középen Varga elnézte a beadást, Windecker pedig zavartalanul fejelhetett a jobb alsóba a labdát (1-0). A gól után fölénybe kerültek a hazaiak, a Loki próbált ugyan építkezni, de a felezővonal környékén elakadtak a támadások. Nem nagyon találták a ritmust a hajdúságiak, elég sok volt a hiba, hiányzott a lendület, az erő a játékból. A 30. percben Bévárdi beadása után Domingues fejelhetett az ötösről, de Szappanosnak nem kellett ízelítőt adnia tudásából. A másik oldalon viszont Windecker duplázhatott volna, de 16 méterről nem találta el az üres kaput. Próbálkoztak a debreceniek, de rendre elveszítették a labdát, az elképzelés is hiányzott a támadásokból. A 40. minutumban viszont formás akciót vezetett a Vasutas, Domingues adott középre az alapvonal magasságából, ám Varga elől az utolsó pillanatban a visszafutó Windecker szögletre mentett. A sarokrúgást Dzsudzsák végezte el, jól is jött középre a labda, Romanchuk fejelhetett, ám Kovács mentett a gólvonalon. Nem sokra rá Harasztosi tesztelte Milosevicet, de a Loki cerberusa lábbal hárította a lövést. Pár perc múlva Bognár Tamás fújt sípjába és vetett véget az első félidőnek, az atomvárosiak várhatták nyugodtabban a folytatás.

Valószínű, a Loki szakvezetője is elégedetlen volt a látottakkal, ennek ellenére nem cserélt, változatlan összeállításban küldte pályára csapatát a negyedórás pauza letelte után. Nem sokat javult a hajdúságiak játéka, továbbra is hiányzott az elképzelés, a lendület, eltelt 60 perc és még nem volt kaput eltaláló lövése a piros-fehéreknek. Súlytalan volt az előrejáték, Szappanosnak lényegében semmi dolga nem akadt azon kívül, hogy elvégezte a kirúgásokat. A 61. percben még nehezebb helyzetbe került a DVSC: a zöld-fehérek három húzásból odaértek a vendégek tizenhatosához, majd Haraszti ugratta ki Könyvest, aki 17 méterről Milosevic lábai között gurított a kapuba (2-0). A 67. minutumban cserélt Blagojevic, lekapta Dominguest, Bévárdit, Vargát, helyettük Bódit, Szécsit és Ojedirant küldte pályára. Bárány állt legközelebb a gólhoz, aki miután mellel maga elé tette a labdát, ollózva lőtt kevéssel a keresztléc fölé. Az utolsó negyedórához érve lendületesebben kezdett focizni a cívisek, voltak is veszélyes támadásaik, ám a kaput továbbra sem sikerült eltalálni. A hazaiak biztosan őrizték előnyüket, sőt előttük adódtak nagyobb helyzetek, de a gólok számában már nem történt változás a hármas sípszóig, a Paks 2-0-ra megnyerte a hétközi párharcot.

NB I 2. forduló

Paks – DVSC: 2-0 (1-0)

Paks: Szappanos – Szélpál (Lenzsér 46′), Kinyik, Szabó, Kovács – Papp K., Windecker, Mezei (Horváth 83′), Silye (Ozsváth 73′) – Haraszti (Hahn 62′), Könyves (Böde 62′)

Vezetőedző: Bognár György

DVSC: Milosevic – Kusnyír, O. Romanchuk, Lagator, Ferenczi (Baranyai 89′) – Loncar, Varga (Ojediran 67′) – Bévárdi (Bódi 67′), Dzsudzsák, Domingues (Szécsi 67′) – Bárány (

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Gólszerzők: Windecker 14’, Könyves 61′

debsport.com

Hazai előadók mondtak véleményt a Nirvana In Utero lemezéről

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek