Sport
2023-09-27

Magyar Kupa: esélyesként vághatunk neki az első meccsnek

Mándi Norbert vezetőedző elmondta, a Debreceni Egyetem alakulata a mostani idényben is összemérné az erejét élvonalbeli ellenlábassal.

A DEAC férfi kézilabdacsapata szerdán 18 órától a füzesabonyiak otthonában megkezdi a szereplését a Magyar Kupában. A továbbjutás egy meccsen dől el, ha döntetlennel zárul az ütközet, akkor az alacsonyabb osztályban érdekelt gárda, jelen esetben a Füzesabony várhatná a következő kör sorsolását. Az NB II C-csoportjában érdekelt Heves vármegyei együttes eddig nem remekelt a mostani szezonban, hiszen három forduló után pont nélkül áll a tabella utolsó helyén.

– Egyértelműen a győzelem a célunk, abban bízunk, hogy minél nagyobb különbségű diadallal zárjuk a találkozót – szögezte le Mándi Norbert. – Nem sok információval rendelkezünk az ellenfélről, de ez nem okozhat problémát. Azt tervezem, hogy az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosoknak sok esélyt adok a bizonyításra. Almási Ricsi mellett úgy néz ki, hogy Kiss Axel sem léphet pályára holnap. Axel a békési bajnokin szedett össze egy vádlisérülést – adott helyzetjelentést a vezetőedző.

Együttesünk az előző idényben a Mezőkövesdet és a Békést búcsúztatta, aztán a harmadik játéknapon az élvonalbeli Gyöngyös már nagy falatnak bizonyult.

 Jó lenne, ha a mostani szezonban is összecsaphatnánk egy NB I-es vetélytárssal, bár azt el kell mondanom, hogy főleg a bajnokságra összpontosítunk. A gyöngyösiekkel vívott mérkőzés mindenkinek nagy élmény volt. Sokáig tartottuk a lépést az erősebb riválissal, gyakorlatilag ötven percig ki-ki meccset láthattak a szurkolók. Büszkék lehettünk arra a teljesítményre, amit akkor nyújtottunk – mutatott rá Mándi Norbert.

Magyar Kupa 1. forduló
Füzesabonyi SC-DEAC
2023. 09. 27. (szerda) 18.00, Teleki Blanka Általános Iskola Sportcsarnok

Tisza-tó

Hello Szakma!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek