Sport
2023-09-15

Kupameccsre készülnek

Eggyel magasabb osztályban szereplő ellenfelet fogadnak a Debreceni Egyetem labdarúgói a Magyar Kupában. Itthon játszanak a kézilabdázók is a hétvégén, míg a női futsalosok idegenbe utaznak.

Labdarúgás

NB II-es ellenféllel csap össze az egyetemi alakulat a labdarúgó MOL Magyar Kupában a hétvégén. A fekete-fehérek a jó formában lévő Kozármislenyt fogadják szeptember 16-án, szombaton 15 órakor a Dóczy utcai Sportcampuson.

A heti ritmusunkat annyira nem befolyásolta, hogy szombaton egy osztállyal feljebb szereplő ellenfél érkezik hozzánk. Dolgoztunk becsülettel, igyekeztünk a kisebb-nagyobb sérüléseket orvosolni, és persze videóztunk is, hogy minél jobban megismerjük a Kozármislenyt. Támadó felfogású együttes az MK-riválisunk, stabil gárda, gyors játékosokkal rendelkezik, s nagyon sok kapura lövéssel operálnak. Kiváló náluk a csapategység, és a gyorsaságukra alapoznak főként. Hátul stabilak, fizikálisan is rendben vannak, vagyis jó alakulattal találkozunk. Szeretnénk meglepetést szerezni, és továbbjutni. A srácoknak elmondtam, hogy ez kiváló teszt lesz, ha valamikor mi is szeretnénk magasabb szinten szerepelni. Most lemérhetjük, miben vagyunk még lemaradva, mely téren kell fejlődnünk. Megmutathatjuk az értékeinket, hiszen vannak olyan labdarúgóink, akik szeretnének magasabb szinten is szerepelni a jövőben. Bízom benne, hogy sikerrel járhatunk – nyilatkozta Urbin Péter vezetőedző

Futsal

A DEAC női futsalosai az NB I 2. fordulójában a DVTK-Vénusz csarnokában vizitálnak, a találkozó szeptember 15-én, pénteken 20 órakor kezdődik. Quirikó Vivien tanítványai az előző szezonban mind az öt tétmeccsüket behúzták a Diósgyőr ellen, két alkalommal például 10-0-ra diadalmaskodtak. Ettől függetlenül nem lehet félvállról venni a borsodiakat, hiszen a mostani bajnokságot a Budaörs legyőzésével indították.

Meglepett a diósgyőriek sikere, mivel a budaörsiek jó benyomást tettek rám a Thelena Kupán. A papírforma alapján el kellene hoznunk a három pontot Miskolcról, és mindent meg is teszünk ezért. A keretünk ezúttal sem lehet teljes, de ez nem okozhat nagy problémát. Arra számítok, hogy mi fogunk dominálni, ám a hazaiak kontratámadásaira figyelnünk kell – nyilatkozta a DEAC játékosa, Fülöp Dia.

 

Kézilabda

Egy mérkőzést megnyert, egyet pedig elveszített a DEAC NB I/B-s férfi kézilabdacsapata eddig a bajnokságban. A harmadik fordulóban a DESOK-ban bizonyíthatnak, a szeptember 16-án, szombaton 18 órakor kezdődő összecsapáson a Tatai AC lesz a mieink ellenfele.

Reszegi László és Dr. Nagy Gergely

Újra az eredeti útvonalon közlekedik a 39-es autóbusz

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek