Sport
2023-03-03

Véget ért a Loki kupamenetelése

Negyedórán belül kétgólos hátrányba került a DVSC, ám félóra elteltével sikerült szépíteni, de a mérkőzés hajrájában a Puskás bebiztosította győzelmét és jutott az elődöntőbe.

Vasárnap még bajnoki mérkőzésen lépett pályára Srdjan Blagojevics legénysége, hét közben pedig egy másik sorozatban, a Magyar Kupában várt kihívás alakulatára. Csütörtökön a DVSC a Puskás Akadémiát fogadta a Nagyerdei Stadionban. A Loki február elején a Győr otthonában vívta ki hosszabításban a továbbjutást, míg a felcsútiak az Újpest ellen büntetők után kerültek a legjobb nyolc csapat közé.

A debreceni kezdőben több változás történt a Ferencváros elleni meccshez képest, a sérült Megyeri helyett a napokban érkezett Milosevic állt a gólvonalra. A védelem jobb oldalán Bévárdi kapott lehetőséget, a tengelybe pedig visszakerült Lagator. Hosszú idő után láthattuk újra az alapcsapatban a technikás középpályást Bódit, míg a támadósorban ezúttal Mancénak szavazott bizalmat a piros-fehérek szakvezetője.

Rémálomszerűen indult a mérkőzés, a 28. másodpercben első támadását gólra váltotta a Puskás: Favorov átadása után Gruber közelről lőtte a labdát a jobb alsóba (0-1). Hamar egalizálhatott volna a Loki, Bódi beadása után Mance elől mentett Golla az utolsó pillanatban. A 12. percben Bévárdi vesztette el a labdát és vezethetett gyors kontrát a Felcsút, Ormonde-Ottewill jól vette észre a támadást kísérő Levit, aki senkitől sem zavartatva lőhetett kapura, bár Lagator beleért a labdába, a gólt azonban nem tudta megakadályozni (0-2). A debreceni szurkolók nem ilyen kezdésre számítottak, de tovább buzdították kedvenceiket. Bódi végezhetett el szabadrúgást az ellenfél térfelének közepéről, beadása az előrehúzódó Dreskovicot találta meg, ám a Loki védője kevéssel mellé bólintott. Eléggé sebezhető volt a hazaiak jobb oldala, többször is ott veszélyeztetett a Puskás. A 30. percben jó helyről, a tizenhatos jobb sarkáról végezhetett el szabadrúgást a Debrecen, a labda mögé Dzsudzsák állt, de lövése elkerülte a kaput. Nem nagyon találták a rést a vendégek védelmén a piros-fehérek, a támadások elakadtak a tizenhatos előtt, átlövésekkel viszont nem próbálkoztak Sósék. És láss csodát, az első kaput eltaláló lövésből betalált a Vasutas: a 32. percben Ferenczi 20 méteres lökete vágódott a hálóba (1-2). Megélénkült a meccs, felváltva birtokolták a labdát és vezettek támadásokat a csapatok. A 38. percben egalizálhatott volna a hajdúsági gárda: Dzsudzsák szöglete után Dreskovic csúsztatta meg a labdát, az ötösön még Mance beleért, ám Markek jól zárta a szöget. Egy-két lehetőség a másik oldalon is adódott, ám Milosevicnek nem kellett egyszer sem játékba avatkoznia. A hátralévő percek már eseménytelenül teltek, egygólos Puskás vezetéssel zárult az első félidő.

Szünetben egy helyen változtatott a DVSC szakvezetője, az indiszponáltan futballozó Bévárdit Loncar váltotta, a védelem jobb szélére pedig Varga József lépett vissza. A Puskás feljebb tolta a védelmét, ezzel a harcmodorral nem tudott mit kezdeni a Debrecen, alig tudták kihozni a labdát saját térfelükről. Nem úgy az 50. perben, mikor Bódi lépett le védőjéről és tette vissza a labdát az érkező Dzsudzsákhoz, ám a Loki csapatkapitánya csúnyán mellé lőtt. Majd Sós próbálkozott, Markek viszont biztosan őrizte kapuját. Milosevic is bemutatta első védését, Grúber ötös sarkáról leadott lövését hárította kivetődve. Megnyomta az elkövetkező perceket a Loki, nem egyszer került veszélybe a felcsúti kapu, gól azonban nem született. A 65. percben a hazai kapu előtt alakult ki meleg helyzet,a menteni igyekvő Lagator és Milosevic ütközött, szerencsére nem volt Puskás játékos a közelben. Bódi vállalkozott lövésre takarásból, ám Markek biztosan ölelte magához a labdát. Nem sokra rá Milosevic mozdult ki tökéletes ütemben kapujából, így elakadt benne Gruber lövése, majd hazai oldalon Varga Kevin fejelt kevéssel mellé. Komoly nyomást helyezett a vendégekre a Vasutas, kétségbeesetten védekezett a Puskás, ám mindig volt egy láb, melyben elakadt a labda. Bódi vette célba a hosszút, Markeknek minden tudására szükség volt, hogy oldalra tudja ütni a labdát. Az idő vészesen fogyott, abban bízhattunk, ahogy több meccsen is, a véghajrában betalál a DVSC. Ezen vágyunk azonban a 85. percben szertefoszlott, egy kontra végén Slagveer laposan a jobb alsóba lőtt (1-3). Nagyon úgy nézett ki, el is dőlt a mérkőzés, de nyert már hosszabbításban a Loki, de ez most nem jött össze. Győzött a Puskás és jutott az elődöntőbe.

Magyar Kupa 6. forduló

DVSC – Puskás Akadémia: 1-3 (1-2)

DVSC: Milosevic – Bévárdi (Loncar 46′), Lagator, Dreskovic, Ferenczi – Varga J., Manrique – Bódi, Dzsudzsák, Sós (Varga K. 61′) – Mance (Babunski 66′)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevis

Puskás: Markek – Bartolec, Golla, Spandler, Ormonde-Ottewill – Favorov (Colley 80′), Levi (Slagveer 80′), Batik – Corbu –  Puljic (Jakub 80′), Gruber (Van Nieff 69′)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerzők: Gruber 1’, Levi 12’, Slagveer 85′ ill. Ferenczi 32’

KZT

debsport.com 

Miniszteri vizit az egyetemen

Máthé Gábor nyerte az AO hallássérültek betétversenyét

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek