Sport
2023-08-26

Továbbjutott a DEAC a Magyar Kupában

A Debreceni Egyetem alakulata a duplázó Tochukwu vezérletével simán két vállra fektette a hatvaniakat.

A DEAC futballistáira a Hatvan elleni kupameccs várt szombat délután. Az előző körben Urbin Péter tanítványai a Monostorpályit, míg a hatvaniak a Jászberényt búcsúztatták. Ebben a szezonban már találkoztunk Zoran Spisljak gárdájával a bajnokságban, de erről a meccsről nem lehetnek kellemes emlékeink, hiszen 2-1-re kikaptunk. Szerencsére ma összejött a visszavágás.

A játékosoknak ezúttal nem csupán egymással, hanem a nagy hőséggel is meg kellett küzdeniük. Szerencsére a körülményekhez mi alkalmazkodtunk jobban, ezt jelzi, hogy a kilencedik percben megszereztük a vezetést. Balról végezhettünk el egy szögletet, a beadás Soltész Jánost találta meg, akinek a fejese a kapu jobb oldalában kötött ki. Ezt követően komolyabb helyzetet egyik oldalon sem jegyezhettünk fel, majd a félidő közepén jött az ivószünet. A kisebb pauza után Karácsony Dávid távolról próbálkozott, ám Tóth Dániel magabiztosan hárított. A szünet előtt Batta Gergő ígéretes löketet eresztett el, de az egyik hatvani blokkolta a kísérletet.

Remekül indítottuk a második játékrészt, mivel az ötösön belül helyezkedő Tochukwu lövésével megdupláztuk a fórunkat. A vendégek mesterének nem igazán nyerte el a tetszését az, amit látott, ugyanis az 54. percben hármas cserét hajtott végre. A módosítások ellenére nem tudott magasabb fokozatba kapcsolni a Hatvan, ennek köszönhetően magabiztosan őriztük az előnyünket. A 75. minutumban aztán Rauf tizenhét méterről vette be a hatvani kaput, ezzel gyakorlatilag bebiztosította a továbbjutásunkat. Rauf a hajrában még kiosztott egy gólpasszt, a támadás végén az i-re a pontot Tochukwu tette fel.

Fölényes diadallal zártuk az ütközetet, így várhatjuk a következő kör sorsolását. Csapatunk a legutóbbi három tétmeccsét megnyerte, vagyis a jelek szerint elkapta a fonalat. A szép sorozat szerdán a Kisvárda II elleni bajnokin folytatódhat itthon.

MOL Magyar Kupa, 2. forduló
DEAC–FC Hatvan 4-0 (1-0)
DEAC Sportcampus, vezette: Nagy Róbert, asszisztensek: Vrbovszki Pál, Dr. Gavalla-Kulcsár Judit.
Gólszerzők: Soltész (9.), Tochukwu (46., 88.), Rauf (75.)
A DEAC összeállítása: Tóth – Papp G., Herczku, Ujvárosi, Korhut – Kónya (Sándor T., 73.), Batta (Horváth T., 73.), Soltész – Szabó L. (Rauf, 58.), Tochukwu, Wente (Lénárt, 67.). Vezetőedző: Urbin Péter.

Unboxing

Nem volt ötös

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek