Sport
2021-03-27

Ma folytatódik a U21-es labdarúgó Európa-bajnokság

Szombaton 18 órától Budapesten, a Bozsik Arénában mérkőzik meg egymással az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar és a román válogatott. A találkozó előtti napon Gera Zoltán és Balogh Botond válaszolt az újságírók kérdéseire.

Gera Zoltán elmondta, a hollandok elleni, 1–1-re végződő mérkőzésen azt kapták a románoktól, amit vártak tőlük, ezt játszották a korábbi meccseiken is. 

„Nagyon kompakt csapat. A románok jól védekeznek, jók az átmenetben, támadásban is presszingelnek. De nekik is megvannak a gyengéik, amiket szeretnénk kihasználni” – magyarázta a szövetségi edző, aki a román együttest a korosztály topcsapatai között tartja számon, s akik ellen néhány helyen változtatni fog a kezdőben. 

Balogh Botond is arról beszélt, jó erőt képvisel Adrian Mutu együttese, fegyelmezetten, taktikusan kell ellene játszani. 

Többet kell birtokolni a labdát, bátrabban kell játszanunk, mint a németek ellen. Van annyi a csapatban, hogy helyzeteket alakítsunk ki. A románoknál nem lesz olyan játékos, akire külön figyelni kell, csapatként kell masszívnak lennünk. Természetesen egy ilyen meccs előtt senkit sem kell motiválni, magyarként a románok ellen mindig még többet kell nyújtani. Érezzük, hogy sokan szurkolnak nekünk, kár, hogy nem játszhatunk telt ház előtt” – mondta a Parma légiósa.

Magyarország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00 (M4)

 

Kutyabajod!

Fővárosi és vidéki színházak köszöntötték közönségüket videóüzenetben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek