Sport
2023-08-26

Megtartaná első helyét a Loki

A hétvégi játéknapon az első osztályba nyáron felkerült MTK-t fogadja a DVSC a Nagyerdei Stadionban.

Bár még időnként akadozott a gépezet, de a mérkőzés összképét tekintve teljesen megérdemelten győzte le hétfőn Srdjan Blagojevic legénysége 4-1-re a Kisvárdát. Igazából akkor indult be a Lokomotív, miután Bódi, Bárány és Bévárdi pályára léptek, ez pedig gólokban is megmutatkozott, ugyanis 18 perc alatt háromszor vették be a szabolcsiak kapuját. Győzelmének köszönhetően, egy meccsszámmal elmaradva a többi gárdától, a DVSC átvette a vezetést a tabellán.

A piros-fehérek a hetet is szeretnék az élen zárni, ehhez az újonc, korábban 23 bajnoki címet és 12 Magyar Kupa elsőséget begyűjtő MTK-t kell legyőzni. Legutóbb a 2021/2022-es szezonban találkoztak a csapatok, az első körben döntetlennel zárult az összecsapás, a másodikat a Loki nyerte, míg az utolsó fordulóban háromgólos vereséget szenvedett a debreceni gárda.

A fővárosiak már négy fordulón vannak túl, egy győzelem, két döntetlen és egy verség a mérlegük. A kék-fehérek előző héten nyertek, meglepetésre egy góllal voltak jobbak, mint a tavalyi ezüstérmes Kecskemét. Keretükben két egykori DVSC játékos található, Zsóri Dániel és Németh Krisztián, utóbbi kétszer volt eredményes az idei szezonban. Biztosak lehetünk abban, azzal a céllal lépnek majd pályára a Nagyerdei Stadionban, hogy megszakítva a Loki sikerszériáját, megduplázzák győzelmeik számát.

Nem tudni, a Loki szakvezetője változtat-e a Kisvárda elleni csapaton, de Bódi és Bárány ismét bizonyította, ott lenne a helyük a kezdő tizenegyben. Csak reméljük, mindkét játékosnak bizalmat szavaz majd a szakvezető. Két csapat, a Puskás és a DVTK veszélyeztetheti a DVSC első helyét, a felcsútiak a Kecskeméttel, a diósgyőriek pedig a Kisvárdával találkoznak a hétvégi játéknapon. Bízunk abban, folytatódik a győzelmi sorozat és ismét begyűjti a három pontot a Vasutas.

Labdarúgó NB I 5. forduló

DVSC – MTK Budapest

08.27. 15:30 Nagyerdei Stadion

debsport.com

Tizenhárom produkció lesz látható az idei eSzínház Fesztiválon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek