Sport
2021-07-15

Bidzilya Anton is nálunk folytatja

Az Ungváron született középpályás reméli, a DEAC-ban végre ki tud teljesedni.

Bidzilya Antonnal is megegyeztek klubunk vezetői, így újabb tehetséges játékos csatlakozott a csapathoz.

A 21 éves középpályás Ungváron született, 2013-ban került át Tarpára, ahol egy szezont töltött, majd a Debreceni Labdarúgó Akadémián folytatta. Az első idényben 23 találattal rögtön házi gólkirály lett a kiemelt U15-ös bajnokságban. A mérkőzések során több fővárosi klub figyelmét felkeltette, végül az MTK igazolta le 2016 nyarán. A kék-fehéreknél minden korosztályban alapember volt, sőt 17 évesen lehetőséget kapott az akkor NB II-ben szereplő felnőtcsapatban is. Rá egy évre már az NB I-ben is pályára lépett: a Ferencváros ellen kezdő volt, az Újpest ellen csereként állt be. A 2019-2020-as szezonban az MTK kölcsönadta a másodosztályú Békéscsabának, ahol az első idényben a gárda meghatározó tagja volt. A legutóbbi fél évben nem kerülték el a sérülések, így a Kaposvár játékosaként nem tudott rendszeresen pályára lépni.

Jelenleg szerencsére teljesen egészséges, a DEAC felkészülési mérkőzésein is játszott. Teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot, így a klub 1+1 éves szerződést kötött vele.

Úgy tudom, a DEAC télen is szeretett volna leigazolni, de akkor már a Kaposvárral megegyeztem – kezdte Bidzilya Anton. – Sajnos a zöld-fehéreknél nem jöttek be a számításaim. Sokszor bajlódtam sérüléssel, a bokám nem akart helyre jönni. Most rendben vagyok, és nagyon örülök, hogy ezúttal olyan csapathoz kerültem, amelynek céljai vannak. Úgy látom, minden feltétel és körülmény megvan ahhoz, hogy visszajussunk az NB II-be. Személyes célom pedig az, hogy minél több lehetőséget kapjak, és szeretném gólokkal, gólpasszokkal segíteni a csapatot a sikerek elérésében. Úgy érzem, itt újra felépíthetem magam és vissza tudok kerülni arra a szinte, amelyen a sérülésem előtt voltam” – fogalmazott a tehetséges középpályás.

Ágika kiszagolta – 120 millió forint értékű dohányt foglaltak le

ITM: eddig több mint 10 milliárd forintot fizettek ki az önfoglalkoztatóknak

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek