Sport
2023-08-24

Erős csapat vár a DEAC-ra

Az idei első felkészülési mérkőzését Igló városában, az Extraliga bronzérmese ellen vívja együttesünk.

Javában zajlik a felkészülés a 2023-2024-es szezonra a DEAC jégkorongcsapatánál, és csütörtökön sor kerül az első edzőmeccsre is. Vaszjunyin Artyom vezetőedző rögtön mélyvízbe dobja játékosait, hiszen a szlovák Extraliga legutóbbi bronzérmese, a HK Spisská Nová Ves, vagyis Igló együttese vár a mieinkre.

A Szepesség második legnagyobb városának hokicsapata a 2020-2021-es másodosztályú bajnokság megnyerése után jutott fel a legmagasabb osztályba, ahol az első szezonjában még a hetedik helyen zárt a 12 csapatos küzdelemsorozatban, ám legutóbb már a képzeletbeli dobogó harmadik fokán végzett. Az iglóiak az alapszakaszt az ötödik helyen, vagyis a felsőházban zárták, majd a negyeddöntőben a Besztercebánya együttesét nagy küzdelemben, 4-3-ra győzték le. A folytatásban nem sok hiányzott az újabb bravúrhoz, ám a döntőért vívott párharcban alulmaradtak 4-3-ra a Zólyom gárdájával szemben.

Az 5500 férőhelyes Spis Arénában rendezendő találkozó 18 órakor kezdődik. Ellenfelünk már jóval előrébb jár a felkészülésben, és a tervek szerint a legerősebb csapatával áll ki a DEAC ellen, így igen nehéz összecsapásra számíthatunk, ugyanakkor ez a találkozó remek alkalom arra, hogy a szakmai stáb felmérje, hol tartanak a játékosok.

Felkészülési mérkőzés
HK Spisská Nová Ves–DEAC
csütörtök, 18 óra, Igló, Spis Aréna

Oktatási innovációk a turizmus fejlődéséért

Űrprogram

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek