Sport
2022-11-21

Katar 2022: Dobos Attila angol, holland és Wales győzelemre számít

Hétfőn három mérkőzéssel folytatódik a világbajnokság, ezzel kapcsolatban a DEAC Tehetségközpont U17 és U15-ös csapatának vezetőedzőjét kérdeztük.

A labdarúgás szerelmesinek milliói ültek le vasárnap a TV készülékek elé, ugyanis elrajtolt a világbajnokság. Az al-Thumama Stadionban rendezett nyitómérkőzésen Katar – Ecuador párharccal vette kezdetét az egy hónapon át tartó focifieszta.

Jobban szerettem, mikor a címvédő játszotta a nyitómeccset, hiszen mindenki a regnáló világbajnok ellen akart hatásosan bemutatkozni. Ám e téren változtattak, már a házigazda válogatottja lép pályára az első napon. A vb előtt olvasgatva a hírportálokat, nekem úgy tűnt a nyilatkozatokból, mintha a katariak túl magabiztosak lettek volna. Azért ez csak egy világbajnokság, ilyen eseményen a közel-keleti arab emírség válogatottja még nem vett részt, nem úgy, mint Ecuador. Előzetesen is arra számítottam, hogy Gustavo Alfaro csapata nyeri a mérkőzést, így is lett, minden téren felülmúlták a házigazdákat. Katarnak esélye sem volt – a továbbjutásra sincs – Ecuador akár nagyobb arányban is nyerhetett volna – foglalta össze röviden a vb nyitómeccsét a szakember.

Hétfőtől beindul a nagyüzem, a hét első napján három párharcot rendeznek. Anglia-Irán, Szenegál – Hollandia és USA – Wales párharcokkal folytatódik a világbajnokság csoportköre.

Anglia – Irán 11.21. 14:00     Halífa Nemzetközi Stadion

Bár az iráni válogatott keretéből többen is európai klubokban futballoznak, mégis a legnagyobb név, a csapatot irányító portugál szakember, Carlos Queiroz. Az Eb ezüstérmes angolok a világbajnokságon is minél tovább szeretnének menetelni, ott lenni a legjobb négyben, ezért sikerrel kell venniük az első akadályt. Éppen ezért nem gondolom, hogy a háromoroszlánosoknak gondot jelente legyőzni az irániakat, szerintem simán behúzzák ezt a meccset.

Szenegál – Hollandia 11.21. 17:00      Al Bayt Stadion

Számomra szimpatikus az afrikai foci, kreatívok, szép cselekből, látványos megoldásokból nincs hiány. Erős kerettel érkezett Katarba Szenegál, sokan top bajnokságokban játszanak, de Sadio Mané kiesése nagy érvágás számukra. Nagyon nehéz lesz őt pótolni, nem tudom, mennyire bírja ezt el a csapat. Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Memphis Depay, csak néhány nagy név a hollandoknál, de rajtuk kívül is sok jó játékos van a keretben, ennek ellenére nem tudom, mire lesznek képesek. Biztos, hogy egy jó meccset láthatunk, ha Mané ott lenne a pályán azt mondanám, Szenegál nyer, de így holland győzelemre számítok.

USA – Wales 11.21. 20:00      Ahmad bin Ali Stadion

Fortuna jól összehozta ezt a csoportot, mely kvartettben három angolszász válogatott és Irán található. Az elmúlt években nagyot fejlődött az amerikai labdarúgás, sokan európai topbajnokságokban futballoznak. Erős a keretük, esélyesek is a továbbjutásra. REAL Madrid szurkolóként Gareth Balenek drukkolok, akinek ez lesz az utolsó vb-je, szeretne maradandót alkotni. Éppen ezért mondom azt, Wales nyeri a mérkőzést. Úgy vélem, a két továbbjutó hely egyikére az angolok mellett ez a két válogatott pályázik, köztük az fog dönteni, a csoport másik két alakulatával mit fognak játszani.

A DEAC utánpótlásedzőjét arról is megkérdeztük, a sorozat végén mely válogatott nyerheti a világbajnokságot.

Régen nagy Argentin szurkoló voltam, ma már inkább az egyéneknek drukkolok, illetve annak, hogy minél több jó mérkőzést láthassak. Több válogatott is esélyes szerintem a végső győzelemre, a bombaerős kerettel bíró brazilok, a franciák – még úgy is, hogy sokan kidőltek a sorból, Portugália, vagy Argentína. Mindent egybevetve, úgy érzem, a portugálok emelhetik majd magasba december 18-án a világbajnoki trófeát. Otthon berendeztünk egy vb sarkot, van egy táblázat, vezetjük az eredményeket, illetve családi tippversenyt rendeztünk, a győztes jutalma pedig egy Kinder csoki – zárta gondolatait Dobos Attila. 

Összefogás az eredményesebb kémiai oktatásért, kutatásért

Prima díjjal jutalmazták a Klinikai Központ szemészét

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek