Sport
2023-08-21

Győzelmével átvette a vezetést a táblázaton a Loki

Bár a Kisvárda szünet után ledolgozta egygólos hátrányát, a DVSC még háromszor betalált és triplázta meg pontjainak számát.

A Loki szurkolók a Rapid Wien elleni első mérkőzés után abban reménykedtek, kedvenceik a visszavágón jó eredményt érnek el, esetleg tovább is jutnak az EKL 3. köréből. A második párharcban viszont majdnem telt ház előtt nagyarányú, ötgólos vereséget szenvedett Srdjan Blagojevic legénysége, így búcsúzniuk kellett a nemzetközi kupasorozattól.

A hazai bajnokságban viszont jól teljesítenek a piros-fehérek, a szezonnyitón 3-1-re győzték le a Mezőkövesdet, majd 1-0-ra nyertek a Zalaegerszeg ellen. Begyűjtve a hat pontot, a 3. helyről várhatta a hétfői esti, Kisvárda elleni mérkőzést a Vasutas, míg a szabolcsiak 1-1-1-es mérleggel a 8. pozícióból.

A Loki szakvezetője négy helyen változtatott a Rapid elleni kezdőn, a védelem jobb oldalán Baranyainak, a tengelyben pedig Mojzisnak szavazott bizalmat, illetve jobb szélen Dominguest, míg balon Kyziridist küldte pályára. A mérkőzés előtt az volt a kérdés, a nagyarányú vereség után sikerült-e Blagojevicnek felráznia a társaságot. Sokat ért egy győzelem, ha a DVSC begyűjti a három pontot, átveszi a vezetést a tabellán.

A játékvezető, Csonka Bence jelére Babunski lábáról indult útjára a labda és építhették a hazaiak az első támadást, majd végezhették el az első szögletet, a kapu azonban nem került veszélybe. A debreceniek megnyomták az első perceket, ennek meg is lett hamar az eredménye: a 7. percben Dzsudzsák ugratta ki Kyziridist, a görög pedig belépve a tizenhatoson belülre, 11 méterről kilőtte a bal felsőt (1-0). Soha rosszabb kezdést. Kellett egy kis idő, mire kiheverték a sokkot a szabolcsiak, próbálták rendezni a sorokat, kiegyenlítettebb lett valamivel a játék, de a Loki birtokolta többet a labdát és játszott veszélyesebben. Megyerinek bő negyedóra után akadt először munkája, de könnyedén fogta Mesanovic megpattanó lövését. Egyértelműen a hajdúságiak akarata érvényesült, a Várda leginkább védekezett, kontrákkal próbálkozott, sikertelenül. A 24. percben Dzsudzsák végezhetett el szabadrúgást, beadását Lagator fejelte kapura ám Kovács kezében landolt a játékszer. Nem sokra rá Dominges kerülhetett volna helyzetbe, de két védőn nem tudta áthámozni magát. Válaszul Makowski okozott riadalmat hazai oldalon, életerős lökete a keresztlécen csattant. Próbálkoztak a hazaiak, de továbbra is a debreceniek akarata érvényesült, sőt Kyziridis megduplázhatta volna góljainak számát, ám senkitől sem zavartatva rosszul vette át a labdát, így oda lett a helyzet. A szabolcsiak alig tudták megtartani a labdát, leginkább védekeztek, mivel térfelükön zajlott a játék, elvétve lépték át a felezővonalat. A hátralévő percekben a találatok számában nem történt változás, a DVSC megérdemelt, egygólos előnyével zárult az első játékrész. Bátran, lendületesen futballozott a Loki, ha kicsit pontosabbak a befejezések, többször is megzördülhetett volna a Kisvárda hálója.

Szünet után próbált ritmust váltani a szabolcsi alakulat, feltolta a védekezését, ám a hazai hátsó sor biztosan állt a lábán. Egészen az 52. percig: Navrátil verte meg szélen Manriquét, majd adott laposan középre, ahol érkezett Vida, aki kapásból a kapu közepébe lőtt 10 méterről (1-1). A gól után kiegyenlítetté vált a játék, felváltva vezettek támadásokat a csapatok, de csak lehetőségekig jutottak, igazán veszélyes helyzet egyik fél előtt sem adódott. Egyre többet hibáztak a debreceniek, sok volt a pontatlan átadás, így a labdát is nehezen tudták megtartani. A 64. percben majdnem fordított a Várda, szerencsére Camaj beadásáról kevéssel lemaradt Spasic. Blagojevic reagálva a visszafogott játékra, három helyen változtatott a 67. minutumban, Babunskit, Kyziridist és Mojzist lekapta a pályáról, Bódit, Bévárdit és Bárányt vetve harcba. Ez jó döntésnek bizonyult, ismét veszélyesebben futballozott a Loki. A 76. percben Loncar lábát húzták el a tizenhatoson belül, egy rövid VAR vizsgálat után jöhetett a büntető, melyet Dzsudzsák értékesített (2-1). A 84. percben eldőlt a mérkőzés: Dzsudzsák szerzett labdát a Várda térfelén, majd passzolt Loncarhoz, aki elfektetve védőjét lőtt a jobb alsóba (3-1). Pillanatok múlva Bódi is betalált, de les miatt érvénytelenítette a gólt a játékvezető, amely döntést a VAR is megerősített. A szabolcsiak lélekben fel is adták, tudatosult bennük, pont nélkül távoznak a Nagyerdei Stadionból. A 95. percben jött a slusszpoén: Bódi tökéletesen elvégzett 22 méteres szabadrúgása védhetetlenül vágódott a kapuba (4-1). Többre már nem maradt idő, a DVSC teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést és állt a táblázat élére.

Labdarúgó NB I 4. forduló

DVSC – Kisvárda: 4-1 (1-0)

DVSC: Megyeri – Baranyai, Mojzis (Bévárdi 67′), Dreskovic, Manrique (Romanchuk 81′) – Loncar, Lagator – Domingues, Dzsudzsák (Szécsi 87′), Kyziridis (Bódi 67′) – Babunski (Bárány 67′)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Kisvárda: Kovács – Kovacic (Ilievski 83′), Jovicic, Széles, Navrátil – Lucas (Melnyik 74′), Ötvös (Szőr 46′), Vida, Makowski (Spasic 46′) – Mesanovic (Balogh 74′), Camaj

Megbízott edző: Gerliczki Máté

Gólszerzők: Kyziridis 7’, Dzsudzsák 76′, Loncar 83′, Bódi 95′ ill. Vida 52′

debsport.com

Kavarogtak az érzések az ifjú gólszerzőben

Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek