Sport
2023-08-19

Bajnokin feledtetné a csütörtöki kisiklást a Loki

Az NB I 4. fordulójában ismét Debrecenben lép pályára a DVSC, mely gárda hétfő este a Kisvárdát fogadja.

Nem azt kapta csütörtökön a Nagyerdei Stadionba kilátogató több mint 16 ezer szurkoló, amire előzetesen számított, kedvenceik ötgólos vereséggel zárták a Rapid Wien elleni EKL mérkőzés visszavágóját. Nem a vereség miatt voltak csalódottak, mert ez benne volt a pakliban, sokkal inkább a mutatott játék miatt. A csapat kishitűen, rengeteg hibával, pontatlanul futballozott. Az osztrákok semmi extrát nem nyújtottak, de sokkal labdabiztosabbak voltak és kihasználták a debreceniek hibáit. A DVSC saját magát verte meg, pedig ebben a meccsben több volt. Szünetben nem egyet, hanem minimum hármat kellett volna cserélni, Domigues mellett Bódit és Bárányt is pályára lehetett volna küldeni, de mondhatnánk Vargát is. Látható volt, Babunskit szinte levették a pályáról a Rapid védői, Oliviera pedig teljesen súlytalan volt, érthetetlen, mit keresett a kezdőben. Eddig még nem bizonyította, érdemes volt leigazolni. Az ilyen vereségek után szokták mondani, el kell felejteni a meccset és menni tovább. Hiba lenne! A csütörtöki meccsből tanulni kell!

Innentől már csak egy sorozatra kell koncentrálniuk a piros-fehéreknek, mégpedig a bajnokságra. A Vasutas hétfőn folytatja a hazai pontvadászatot, mely játéknapon a Kisvárda érkezik Debrecenbe. Eredetileg a szabolcsiak lettek volna a pályaválasztók, de a Várkerti Stadion gyepszőnyege fertőzött, így a Nagyerdei Stadionban kerül sor a párharcra. A szabolcsiak a bajnoki nyitányon nyertek Zalaegerszegen, Kecskeméten viszont kétgólos vereséget szenvedtek. Előző héten pedig egy pontot hoztak el az MTK otthonából, és várhatják a 6. helyről a Loki elleni mérkőzést.

Srdjan Blagojevic legénysége két párharcot tudott le az idei sorozatból, mindkettőt meg is nyerte a csapat, és kevesebb meccsszámmal áll jelenleg a dobogó 3. fokán. Az előző szezonban háromszor csapott össze a két piros-fehér gárda, egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség lett a mérleg. Időközben – ami már nem meglepő – edzőváltás történt a szabolcsi gárdánál, Milos Kruscsics távozott. Helyette Révész Attila tölti be a vezetőedzői posztot (is), mivel megbízott tréner, Gerliczki Máté Pro-licenc híján van.

Nem tudni, a Loki szakvezetőjének sikerül-e felráznia játékosait, mint ahogy azt sem, milyen összeállításban küldi pályára csapatát hétfő este, de várható, több változás is lesz a kezdő tizenegyben. A fiúk bizonyíthatják már, sokkal többre képesek, mint csütörtökön és azt a teljesítményt nyújtják, amit megszokhattunk tőlük. A nyári edzőmeccsen sikerült legyőzni a Kisvárdát, remélhetőleg élesben is sikert könyvelhetünk el.

Bár hétfő este kerül sor a mérkőzésre, arra biztatjuk a DVSC szurkolókat, menjenek ki minél többen a Nagyerdei Stadionba, buzdítsák a csapatot. Túl kell lépni a Rapid elleni visszavágón, az egy kisiklás volt. Biztosak vagyunk abban, sok örömöt szereznek még a fiúk a debreceni labdarúgás szerelmeseinek.

Labdarúgó NB I 4. forduló

DVSC – Kisvárda

08.21. 20:15      Nagyerdei Stadion

KZT

debsport.com

Erdély festészeti kincsei a Dériben

Állami kitüntetések az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek