Sport
2020-05-28

Beengedik a szurkolókat a hétvégi bajnokikra

A Labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi fordulóiban, mind a hat találkozón részt vehetnek a nézők, a házigazda csapatok rendelkezéseinek értelmében.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a "szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett", abban az esetben ha a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti óvintézkedéseket. Ennek megfelelően pedig az élvonalbeli futballbajnokság találkozóira is visszatérhetnek hétvégén a szurkolók. 

A 26. forduló nyitómérkőzésén pénteken a Kaposvár fogadja a Zalaegerszeget, ezen a találkozón már részt vehetnek a nézők, azonban további részleteket nem közölt a meccs házigazdája. 

Szombaton a Kisvárda az Újpestet, a DVTK a Mezőkövesdet, míg a Paks a MOL Fehérvárt látja vendégül. A Kisvárda honlapján kiemelte, hogy a kormányrendelet értelmében csak minden negyedik székre ülhetnek majd a nézők. Mindegyik vendéglátó csapat elsősorban a bérleteseinek biztosítja a futballmérkőzés személyes látogatását, csak az ezt követően fent maradt üres helyekre értékesítenek majd jegyeket. 

Vasárnap a Puskás Akadémia-Ferencváros illetve a Honvéd-Debrecen mérkőzésekre kerül sor. A felcsúti csapat is hasonlóan a bérleteseit engedi be elsőként, illetve a vendégszektorba is vásárolhatnak jegyet az ellenszurkolók, korlátozott számban.

A minket érintő Honvéd-Debrecen mérkőzést, a DVSC vendégként az Új Hidegkúti Nándor Stadionban játssza. A kispesti együttes bejelentette, hogy a mérkőzésen korlátozott számban részt vehetnek a vendégszurkolók is. A vendégszektorba érvényes belépőket a DVSC értékesíti. A bejáratnál mindenkinél lázat fognak mérni, illetve kötelező lesz a maszk viselése is. A belépőpontoknál, a büféknél és a mellékhelyiségeknél pedig érintésmentes kézfertőtlenítőket helyeznek el, a látogatóktól pedig azt kérik, hogy mindenki rendszeresen használja ezeket.

Újabb nagylelkű főszponzort köszönthet a Debreceni Állatkert

Izolációs konténereket alakítottak ki a hajléktalanoknak

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek