Sport
2023-07-18

Újabb belorusz játékost igazoltunk

Mihail Bucskin is aláírt a DEAC-hoz, így Vlagyiszlav Barkovszkij mellett még egy fehérorosz hokis erősíti a keretünket a következő szezonban.

A 31 éves korára komoly nemzetközi tapasztalattal is felvértezett fehérorosz csatár, Mihail Bucskin szülővárosa, a 107 ezres lélekszámú, háromezres arénával rendelkező Navapolack csapatánál pallérozódott. 2008-ban mutatkozott be a belorusz másodosztályban szereplő gárdában, a negyedik szezonjában már rendesen termelte a gólokat.

2011-ben tett egy próbautat az orosz junior jégkorongligába, az MHL-be a Dinamo Babrujszk játékosaként, majd visszatért nevelő egyesületéhez, de a Junoszty Minszk színeiben is bemutatkozott.

Két idényt eltöltött a HK Lidánál is, majd 2016 és 2018 között Szlovéniában és Szerbiában játszott, ez idő alatt bőven túllépte a pont/meccs átlagot. A légiós időszak után ismét hazatért a Navapolackhoz, ahol négy idényt töltött el.

A tavalyi szezonban a Lokomotív Orsa gárdájában jégkorongozott, 53 mérkőzésen 36 pontot szerzett a belorusz élvonalban, és játszott egy meccset a másodosztályú Szobol Berjoza csapatában, ezen a találkozón két gól és két assziszt fűződik a nevéhez.

A statisztikai adatokat áttekintve bízhatunk abban, hogy jó vásárt csináltunk Mihail leigazolásával. Úgy tűnik, kitűnő fizikai paraméterekkel rendelkező, gólérzékeny támadó, aki, reméljük, sok ötömet szerez majd a debreceni szurkolóknak.

Névjegy
Mihail Bucskin
Született: 1992. január 24., Navapolack (Fehéroroszország)
Pozíció: támadó
Testmagasság: 188 cm
Testsúly: 90 kg
Ütőfogás: jobbos

=MK=

Csak durranjon már!

Megnyílt a Nyári Egyetem

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek