Sport
2021-12-30

A PVSK érkezik a DEAC kosárlabdacsapatához

A Pécsi VSK-VEOLIA együttesét fogadja az óév utolsó bajnokiján a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata. A mérkőzésre az eredeti időponthoz képest egy órával hamarabb, ma 17 órától kerül sor az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Nagyszerű formába lendültek a Debreceni Egyetem kosarasai a 2021-es esztendő végére, a címvédő Falco legyőzése után az élmezőnybe tartozó Kecskemét, és az ősi rivális Nyíregyháza otthonában is győzni tudtak. Polyák Lászlóék ezzel a negyedik helyre kapaszkodtak fel a tabellán, mely egyrészről a sérülésből visszatérőknek, valamint a csapat védekezését szemmel láthatóan rendberakó Jorgosz Vovorasz vezetőedzőnek köszönhető. Nem szabad elmenni az együttes új irányítója, Josh Hagins teljesítménye mellett sem, aki azon felül, hogy az elmúlt négy összecsapáson közel 14 pontot, 6 lepattanót és 7 gólpasszt átlagolt, hamar igazi vezérré nőtte ki magát.

A naptári év utolsó bajnokiján újabb visszatérővel bővülhet a debreceniek rotációja, hiszen a bokasérüléséből felépülő Valerio-Bodon Vincent már Nyíregyházán is együtt melegített a társakkal, így csütörtökön várhatóan már nem lesz akadálya a szerepeltetésének. Távollétében egyébként Neuwirth Bence és Kovács Ákos is kiváló formát mutatott, így Vovorasz mesternek kellemes problémái lesznek a fiatalok szerepeltetése kapcsán.

A PVSK meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott az alapszakasz első felében, bravúrgyőzelmek mellett több nem várt fiaskó is becsúszott. A jelenleg 12. helyen álló mecsekaljaiak sorsolása sem volt eddig a legideálisabb, hiszen ötször játszhattak eddig odahaza, míg nyolc alkalommal idegenben, becsületükre váljon, hogy otthonuktól távol már három sikert is begyűjtöttek. A felemás szereplés miatt a klub vezetése az edzőváltás mellett döntött, Dragan Alekszics helyét a klub ikonja, Andrija Csirics vette át. Bemutatkozása nem a legjobban sikerült, hiszen Pakson huszonhárom pontos vereséget szenvedtek a legutóbbi fordulóban.

A pécsiek szekerét elsősorban külföldi játékosaik húzzák, Samajae Haynes-Jones, Michael Bryson és a DEAC-ban is megforduló Ivosev Tamás semlegesítése lesz kulcsfontosságú. A két gárda utoljára a második fordulóban találkozott egymással, akkor Drenovac, Tóth és az azóta már távozó Laponik vezetésével huszonöt pontos debreceni győzelem született a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A csütörtöki összecsapás esélyese is a hajdúsági alakulat, s amennyiben sikerül érvényesíteniük a papírformát, tovább épülhet a három mérkőzés óta tartó győzelmi sorozat.

Tovább erősödnek a fogyasztók jogai 2022-ben is

Második körös oltás a gyerekeknek

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek