Sport
2023-07-02

Esterházy Mátyás: a világ legboldogabb emberei vagyunk

Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik menedzsere szerint jelenleg ők "a világ legboldogabb emberei", miután a 22 éves középpályás aláírt az angol labdarúgó-bajnokságban legutóbb ötödik FC Liverpoolhoz.

"Évek óta nagy volt iránta az érdeklődés, de pénteken hoztunk egy döntést, és innentől kezdve nem is szeretnék már más egyesületekről beszélni, csak a Liverpoolról és Dominik hosszútávú jövőjéről, mert ez motivál minket és magát a játékost is" - nyilatkozta vasárnap az M1 aktuális csatornának a szakember, néhány órával azután, hogy a Pool a hivatalos felületein bejelentette a magyar válogatott csapatkapitányának leigazolását.
    Esterházy Mátyás elmondta, a futballista ötéves szerződést írt alá új klubjánál, hétfőn pedig visszautazik Magyarországra, hogy aztán július 11-én elkezdhesse az edzéseket Liverpoolban.

    A menedzser megerősítette azt az értesülést, hogy Szoboszlai telefonon már beszélt Jürgen Klopp-pal, a Pool német vezetőedzőjével, s bár részleteket nem tud, a futballista "boldogan" hívta őt a trénerrel folytatott párbeszédet követően.

    "Régóta kapcsolatban vagyok a Liverpool-lal, de Dominik ügyében nagyjából egy hete beszélgettünk komolyabban. Ezután gyorsan pörögtek az események, péntek délutánra úgy alakult, hogy egyértelművé vált a megvásárlási szándék, amelyet követően már gyorsan meg tudtunk állapodni" - fogalmazott Esterházy. Hozzátette, előzetesen megkapták a szabad mezszámokat a Liverpooltól, de mint mondta, "aki ismeri" Szoboszlait, az előre tudhatta, hogy ha a 8-as mez szabad, akkor azt fogja majd választani.
    A magyar válogatott csapatkapitánya az RB Leipzigtől igazolt a Liverpool FC-hez. A sajtó szerint a játékos kivásárlási ára 70 millió euró (26 milliárd forint) volt - magyar futballistáért még soha nem adtak ekkora összeget.

Aranyérmes a magyar férfi páros teqballban

Ők játszanak a 5 Seconds of Summer budapesti koncertje előtt

MTI

Szerző
Hasonló cikkek