Sport
2023-06-29

VHL-es menővel bővült a keret

Anton Vasilyev személyében orosz játékossal erősített a DEAC.

Anton Vasilyev 23 évvel ezelőtt a nyugat-oroszországi nagyvárosban, Tverben született. Utánpótláséveinek vége felé, 2014-ben csatlakozott az MHK Dynamo Moskva MHL-es csapatához, ahol mindjárt kiemelkedő teljesítményt produkált, 32 mérkőzésen 48 alkalommal talált be az ellenfeleknek. A soron következő idényben a Dynamo St. Petersburg színeiben nem ment hasonlóan jól a gólszerzés, 2016-17-ben azonban már lehetőséget kapott klubjának felnőttegyüttesében is, az MHL-csapatban pedig kis híján elérte a pont/meccs átlagot.

A 2017-18-as szezonban a pont/meccs átlagot jócskán felülmúlva 71 pontot jegyzett. Egy szezonnal később 57 meccsből szerzett 96 pontot mutatott a mérlege, a playoff-terméssel együtt pedig 123-at. Ezzel vége szakadt az MHL-es éveinek, áttette székhelyét a VHL-be, egy idényt a Tver együttesében hajtott végig, majd Krasnogorsk, illetve Magnitogorsk voltak hokis pályafutásának állomásai.

2021-22-ben légiósnak állt és a második legmagasabb férfi jégkorong-bajnokságban, a Mestisben kezdte az idényt a TUTO Hockey csapatában, de nem érezte magát eléggé komfortosan, így még ebben az évadban a kijevi Sokilba igazolt, majd innen Franciaországba tette át székhelyét, és a Ligue Magnusban, az Anglet csapatánál zárta a szezont. A legutóbbi idényt is itt töltötte, miközben 41 találkozón 39 pontot jegyzett, súrolva a pont/mérkőzés átlagot.

Anton Vasilyev „tanulóéveiből” egyet Moskvában, hetet Szentpéterváron töltött. Kétségtelen tehetségén túl nyilván ezeknek is köszönhető, hogy 285 bajnoki pontot szerzett 2014 és 2023 között. Számítunk arra, hogy a debreceni szezonja során is végig tanúbizonyságát adja majd kivételes képességeinek.

Névjegy
Anton Vasilyev
Született: Tver (RUS),1998. május 25.
Posztja: támadó
Testmagasság: 176 cm
Testsúly: 89 kg
Ütőfogás: jobbos

Megőrzik a régi cívis ház városképi szempontból fontos főépületét

Megszűnik a díjmentes töltés lehetősége Debrecenben

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek