Sport
2023-06-25

Sikeres magyar rajt az U19-es kosár vb-n

Több, mint ezer néző volt kíváncsi a Főnix Arénában Váradi Kornél szövetségi kapitány együttesére, amelyben három DEAC-os srác is helyet kapott.

A fiatal, mindössze 35 éves magyar edző elmondta, céljuk a versenyképesség megtartása úgy, hogy az első összecsapáson sikert szeretnének elérni. Úgy vélte, Korea hasonló felfogásban játszik, mint az övéi, ezért is bizakodó. Egy jó rajt – tette hozzá – sok mindenre feljogosít.

A csoport másik mérkőzésén, az Oláh Gábor utcában az Argentinok Törökországgal csaptak össze.

A mieink szempontjából fantasztikusan indult a derbi. Egy 9-0-ás rohammal megleptük az ázsiaiakat, akik azonban nem roppantak össze. Pillanatok alatt szórtak kívülről három triplát és máris meglett az egál. Váradi mester ki is kérte első idejét, nem véletlenül méltatlankodott. Kicsit nekidurálták magukat a fiúk, elsősorban a debreceni Ságodi brillírozott védekezésben, de Cseh is elkapta a fonalat kintről. Az első negyedet 25-13-as hazai vezetéssel zárta a duda. Egy sajnálatos esemény is beárnyékolta a küzdelmet. A koreai Jo az ötödik percben megsérült, mentő vitte el. Első hírek szerint a térdével adódtak problémák.

A második tíz percben elég sok volt a pontatlanság mindkét részről. Emiatt fordulhatott elő, hogy Korea öt pontra is felzárkózott. Aztán kicsit nekidurálta magát a közönség által is támogatott magyar sereg és elsősorban Cseh és Csátaljai triplájával helyreállította a rendet a Főnixben. Az első félidő tizenhárom pontos magyar vezetéssel zárult.

Az utolsó két negyedben elfáradt a messziről jött csapat, a mieink sem adtak bele apait-anyait, de folyamatosan növelni tudták előnyüket. Hajdú két perc alatt három triplával talált be, Váradi pedig mindenkinek lehetőséget adott. A negyvenedik percben már szólt a vastaps, a fiúk 85-59-re hozták a meccset.

Vasárnap azzal az Argentínával találkoznak, akik 79-67-re kikaptak Törökországtól.

A vb toronymagas esélyese, az Egyesült Államok 139-69 arányban szórta szét Madagaszkár elitjét.

U19 férfi kosárlabda vb Debrecen

Dél-Korea – Magyarország: 59-85 (13-25, 20-15, 16-22, 10-23)

Dél-Korea: H. Lee 14/9, Moon 15/3, Yun 11/6, S. Kang -, Yoo –

Cserék: Ku 4, Y. Lee 5, Seok 9/3, Kim -, Ryu -, T. Kang -, D. Lee –

Magyarország: Csendes 2, Meszlényi 8, Cseh 11, Hajdú 14/12, Csuti 9

Cserék: Hegedűs 3/3, Ságodi 5, Csátaljay 18/9, Pleesz -, Schmera 13, Tóth 2, Várszegi –

W.Gy.

debsport.com

Éghajlat

Harrison Ford nem tervezi visszavonulását.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek