Sport
2024-02-07

A motoros a salakot, a naptár a programokat szórja Debrecenben

Véglegesen, és visszavonhatatlanul felkerült Európa salakmotor sportjának térképére Debrecen városa. Ez is elhangzott azon a sajtótájékoztatón, amelyet szerdán, február hetedikén tartottak a szervezők. Méltán lehet mindenki büszke az előttünk álló idényre, mondta - többek között - dr. Barcsa Lajos alpolgármester.

Elhangzott, hogy egyéni Európa-bajnoki döntő helyszíne lesz a Perényi Pál Stadion.
A Nemzetközi Motorsport Szövetség 2001-ben hívta életre az egyéni EB-t. A hagyományos küzdelmek lebonyolítása tizenkét év után változott. 2013-tól már nem egynapos megmérettetéseket rendeznek, hanem négy forduló összesítése után dől el, ki a kontinens legjobb salakossa. 
 
A debreceni, június 8-i fináléban olyan klasszisokkal találkozhatnak a nézők, mint a címvédő, dán Mikkel Michelsen,, itt lesz Leon Madsen, a lengyel Janusz Kolodziej és Patryk Dudek, valamint Andzejs Lebedevs is.
Debrecen után július 20-án a lengyelországi Grudziadzban, augusztrus 24-én a német Güstrowban , míg szeptember 21-én a szintén lengyel Chorzówban zárul a küzdelem.
A hazai versenynaptár kuriózumai között tallózva, sok és izgalmas összecsapásnak lehetnek szemtanúi azok, akik kilátogatnak majd a Gázvezeték utcai eseményekre idén nyáron. Lesz - július 7-én - ifjúsági EB döntő a 250 köbcentiseknek, de nem marad el - immár 49. alkalommal -  az augusztus 20-i Debrecen Nagydíj sem.
 
Weisz György

Bővítené az együttműködést az ománi nagykövet

Holtszezon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek