Sport
2023-06-16

Novothny a családdal tölti a nyarat

Dominik Novotny a tavalyi szezon előtt nem sokat teketóriázott, rögtön két idényre hosszabbította meg a kontraktusát, így az ő esetében tudvalevő volt, hogy a 2023-2024-es szezont is nálunk kezdi. A pályán kívül egyébként nem egy izgő-mozgó típusú ember, a DEAC mindössze a negyedik klubja ifikora óta, miközben ősszel már a hatodik DEAC-os idényét kezdi.

Nyilván kiváló átlagteljesítményre van szükség ahhoz, hogy ilyen hosszasan marasztaljanak egy-egy játékost és nincs ez másként kiváló támadónk esetében sem. Dominik Novotny 2018 óta viseli az egyetemisták mezét, azóta minden szezonban 30 pont feletti pontátlagot hozott és mindig a házi pontlista első traktusában végzett. A 2022-23-as idényben „csak” 32 pontot szerzett, viszont ehhez mindössze 36 alapszakasz mérkőzésre volt szüksége. Nem csupán a támadásban, hanem a védekezésben is kimagaslóan teljesített, önfeláldozóan hokizott, sokat blokkolt, kár, hogy a keménységét a játékvezetők nem értékelték igazán.

Megkérdeztük, mivel tölti a nyarat, mire így válaszolt.

– Jól telik a nyár. A lányom nagyon gyorsan nő, minden nap meglep minket valami újdonsággal. Néha éppen olyan, mint egy kisördög. A nyári programom eléggé egyhangú; délelőtt azt az edzésprogramot csinálom, amit az edzőmtől kapok, míg délután a családommal töltöm az időt, vagy a házunkon dolgozom, mivel az idén elkezdtünk építkezni. Augusztus elsején kell majd visszatérni Debrecenbe, de erről még beszélünk az edzőkkel és a vezetőséggel. Lehet, hogy kicsit korábban fogok érkezni – mondta Dominik Novothny.

=Müller Károly=

Kínai delegáció az egyetemen

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek