Sport
2022-12-17

Katar 2022: Halmai Balázsnál a horvátok a favoritok

A DVSC sajtómunkatársa úgy véli, a szombati bronzmeccsen Horvátország egy-két góllal legyőzi Marokkót.

Szerda este kiderült, Argentína mellett mely ország válogatottja lehet ott a döntőben, Ez a csapat pedig a címvédő Franciaország. Didier Deschamps legénysége megszakítva Marokkó sikerszériáját, Theo Hernández és Kolo Muani góljaival 2-0-ra legyőzte az Atlasz oroszlánjait. Ennek köszönhetően a gall gárda egy lépésre van már csak ahhoz, hogy megvédje világbajoki címét.

Finisébe érkezett a világbajnokság, már csak két mérkőzés van hátra, melyek közül az elsőre szombaton este kerül sor. A DVSC sajtómunkatársa egy jó mérkőzésre számít, mely párharc végén a horvátok vehetik át a bronzérmet.

Horvátország – Marokkó 12. 17. 16:00      Halífa Nemzetközi Stadion

Az nem kérdés, hogy a horvátoknak szurkolok, elsősorban Luka Modric miatt, egészen elképesztő, hogy a Real Madrid klasszisa 37 évesen is top szinten tud futballozni, mind klubcsapatában, mind a válogatottban. Nagyon sajnáltam, hogy sima vereséget szenvedtek az argentinoktól, bár mezőnyben nem volt ekkora különbség a két csapat között. Messi viszont sokadjára bizonyította, bármikor képes eldönteni egy mérkőzést. Marokkó alaposan meglepte a futballvilágot, már azzal történelmet írt, hogy eljutott a negyeddöntőbe. Nem is érdemtelenül, hiszen kiütötték Spanyolországot és Portugáliát, ráadásul a franciák elleni meccsig csak egy gólt kaptak. Játékuk nem éppen közönségszórakoztató, de hatékony, zártan, fegyelmezetten védekeznek, gyorsak az átmenetek. Elég, ha egyszer eljutnak a kapuig, egy helyzetből is képesek betalálni és megőrizni előnyüket az utolsó percig. Általában a bronzmeccsen csalódott csapatok lépnek pályára, de biztos vagyok abban, mindkét válogatott nagyon motivált lesz, ez pedig garancia arra, hogy jó mérkőzést fogunk látni. Küzdelmes párharcra számítok, úgy vélem Horvátország egy-két góllal fog nyerni és veheti át Zlatko Dalic együttese a bronzérmet. De az is előfordulhat, hogy többször is megzördülnek a hálók.

Halmai Balázs a végső győztes kilétével kapcsolatban úgy fogalmazott - Az esélyeket latolgatva, nálam a franciák felé billen a mérleg nyelve. A horvátok elleni találkozóig azt gondoltam, az argentinok játékát az határozza meg, Messi milyen napot fog ki. De rám cáfoltak a dél-amerikaiak, bár a Paris Saint-Germain klasszisa parádézott, de a társak is remek teljesítményt nyújtottak. A francia keretből nagy nevek estek ki a világbajnokság előtt, mint például Karim Benzema, Paul Pogba, de olyan klasszisok rohamozzák a kaput, mint Kylian Mbappé vagy a bombaformában lévő Olivier Giroud. Bár a legfrissebb hírek szerint a két belső védő, Raphaël Varane és Ibrahima Konaté megbetegedett, ennek ellenére úgy vélem, Franciaország megvédi címét.

December 17-én mutatja be új lemezét az egyik legizgalmasabb feltörekvő előadó, kristoaf

Megjelent a Twitter-iratok újabb része

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek