Sport
2023-04-06

Lezárnánk a párharcot

Dorogi Máté szerint a Debreceni Egyetem alakulata nem veheti félvállról a fővárosi vetélytársát.

A DEAC férfi röplabdázóit már csak egy győzelem választja el attól, hogy megküzdjenek az ötödik helyért az Extraligában. Fodor Antal legénysége a Kistextet 3:0-ra verte hétfő este, és az egyik fél második sikeréig tartó párharc pénteken folytatódik. Mivel az ellenfelünk lemondott a pályaválasztói jogáról, így ezt a meccset is a DESOK-ban rendezik meg.

– Az első találkozón ugyan mi domináltunk, de a fővárosiak bebizonyították, hogy nem lehet őket leírni, mivel megnehezítették a dolgunkat – kezdte a beszélgetést Dorogi Máté. – Ettől függetlenül természetesen ismét nyerni szeretnénk, és ha redukáljuk a hibáink számát, erre jó esélyünk lesz. Mindenkinek ki kell hozni magából a maximumot, és akkor nem hiszem, hogy veszélyben forogna a diadalunk. A jelek szerint ezúttal sem lehet teljes a keretünk, ám ez sem jelenthet problémát – mutatott rá 19 esztendős tehetségünk.

Dorogi karrierjében fontos állomás volt az első felvonás, mivel sok játéklehetőséget kapott Fodor Antal vezetőedzőtől. Fiatal játékosunk nem okozott csalódást, többek között ásszal hálálta meg a bizalmat.

– Először játszottam végig egy összecsapást az Extraligában. Alapvetően elégedett vagyok a teljesítményemmel, de azért az is kiderült, hogy kicsit magabiztosabban kell játszanom. A rutinosabb társaimtól rengeteg segítséget kaptam, biztattak és hasznos tanácsokkal láttak el. Holnap is szeretném megmutatni, hogy mire vagyok képes – zárta mondandóját Dorogi Máté.

A szurkolók a Kistext-DEAC mérkőzést ingyen tekinthetik meg, klubunk Youtube-csatornáján pedig élő közvetítéssel jelentkezünk.

A másik ágon a Kecskemét van kedvezőbb helyzetben, mivel a hét első napján 3:1-re legyőzte a MAFC együttesét.

Extraliga 5-8. helyért
Kistext JP Auto Mercedes-DEAC
2023. 04. 07. (péntek) 20.00, DESOK
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a DEAC-nak.

Fotó: Derencsényi István

Jelentős fejlesztések az integrált Fül-Orr-Gégészeti Klinikán

Szakmai Napok az Informatikai Karon

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek