Sport
2021-12-30

Egy pontot a Tüskében hagytunk

A célunk az Alapszakasz 6. helyének megszerzése. Ehhez azonban a Brassói Farkasokat kell majd utolérnünk, akik jelenleg még 8 pontos előnyben vannak. Így tehát nagyon nagy szükségünk van minden aprócska pontra…

Az első harmadot széteső, gyenge játékkal indították a mieink. A tempónk alacsony volt, ráadásul egymást követték az elpasszolt korongok is. Még szerencse, hogy Hetényi Zoli, aki ismét óriási formában védett, útját állta meg a hazai rohamoknak. A 2. perc táján Izacky ugrott ki egyedül, a védőink akasztották, a játékvezetők büntetőt ítéltek. A rávezetést a sértett végezte el, de nem tudott betalálni. Folytatódott azonban a Hetényi Show, amire nagy szükség volt, hiszen elől sem tudtunk maradandót alkotni, az első lövésünket a 7 percben jegyezhettük fel. A 7. percben a csalódott Schlekmann odaütött Hetényi Zolinak, kiállították. A kisbüntetést nem sikerült gólra váltani, sőt, Gőz buktatása nyomán a MAC került előnybe. Ha nehezen is, de lassan sikerült sebességet váltani a mieinknek. 09.31-nél Novotny szerzett korongot, kibrusztolta a helyzetet és betalált. Határozottan megjött a srácok önbizalma, talán túlontúl is; a 17. percben Spirko és Dalecky ketten álltak szemben Bálizs Bencével, de késve lőtték el a korongot.

 

A 2. játékrészre jóval fegyelmezettebb, szikárabb hokival rukkoltak elő a küzdő felek. A mieink jobban játszottak, tetszetős támadásokat vezettek és ha kellett, percekre eldugták a pakkot. Több jó helyzetünk is akadt, de ezeket nem tudtuk kihasználni. A 26. percben Sándor és Stevens csapott össze, 4 a 4 ellen folytatódott a játék. A meccs fele táján magasabb fokozatba kapcsoltak a hazaiak, Hetényi Zoli újfent nagyokat hárított. A debreceni legénység is számos jó helyzetet alakított ki, de újra előjött a régi hiba, a kapu közepébe tartó, középtávoli lövések formájában. Mintegy 3 perccel a harmad vége előtt Turcotte száguldott el a bal oldalon megkerülte a kaput, visszahúzott lövését Bálizs kiütötte, éppen az ott leselkedő Novotny elé, aki megszerezte a második találatát.

 

A 3. etapot a hazaiak kezdték élesebben, időről időre megnyomtak egy-egy cserét. Az állás azonban nem változott, Hetényi Zoli továbbra is hozta a jó formát, de a MAC átütő ereje sem volt a maximumon. A harmad közepén meccskorongja volt a mieinknek; Spirko rázta le magáról a védőjét, az utolsó pillanatban azonban túlhúzta a pakkot és Bálizs is jól szúrt ki a bárdjával. Ezután Novotny centerezését Turcotte lőtte rá, a korong azonban kipattant Bálizs mamutjáról. Egyre erősebben nyomtak a hazaiak, 58.50-nél a debreceni hálóőrről kijött a korong, Schlekmann belőtte, feljött szorosra a MAC. Az utolsó percben Kloz-t kiállították, a hazai szakvezetés lekapta Bálizst a kapuból, 6 a 4-re támadott az Újbuda. A debreceni védők nem tudták kilőni a pakkot a harmadunkból, egyetlen (!) másodperccel a dudaszó előtt Macaulay egyenlített! Az 5 perces hosszabbítás ideje alatt felek fagyasztották s korongot, következtek a rávezetések. A harmadik párból betalált Spirko és Macaulay, a negyedikből már csak Dalecky, így a mieink összesítésben megérdemelten szerezték meg a bónusz pontot is.

 

A gyengére sikeredett első harmad után szépen összeszedte magát a debreceni legénység; hosszú ideig vezettek, kár volt elizgulni az utolsó másfél percet, mert nagyon kevés hiányzott a három pont megszerzéséhez. A győzelemben ezúttal is óriási érdemeket szerzett Hetényi Zoli, aki 95, 8 %-os hatékonysággal teljesített!

 

2021. 12.28. 18.00 Tüskecsarnok

EL

MAC HKB Újbuda – DEAC 2-3 bü (0-1, 0-1, 2-0, 0-1)

Gólszerzők: Novotny (2) és Dalecky, illeve Schlekmann és Macaulay

 

György József vezetőedző a következőket nyilatkozta a találkozó után.

Az első tíz percben nem játszottunk jól, nagy fölényben hokizott az ellenfél. A második tíz percben már mi uraltuk a játékot, sikerült a vezető gólt is megszerezni. A 2. játékrészben mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de a kapusok nagyon jó munkát végeztek. A 3. harmadban a srácok azt játszották, amit kértem, ölték az időt, tartották az eredményt. Az utolsó előtti percben kaptunk egy gólt, lehet, hogy korán elhittük, hogy már megvan a meccs. 35 másodperccel a lefújás előtt emberhátrányba kerültünk, az utolsó másodpercben egyenlített az ellenfél, de büntetőkkel csak sikerült behúzni a két pontot. Az öltözőben a győzelem ellenére sem volt ünnepi hangulat, mindenki átérezte, hogy nagy lehetőséget szalasztottunk el. Reméljük, hogy a sikerül tanulni ebből is, úgy a következő meccsekre, mint a rájátszásra nézve! Tovább nehezíti a dolgunkat, Hári sérülése, amit sajnos, tudomásul kell vennünk.

29-en buktak le kábítószer kereskedelem miatt

Celeb hiszti

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek