Sport
2023-03-30

Búcsú a korosztálytól

Battai Sugár az utolsó juniorversenyére készül.

Hétvégén Bulgáriában, Plovdivban a junior világbajnokságon lép pástra Battai Sugár, aki ezzel búcsúzik a korosztálytól, a jövőben már csak felnőttversenyeken indul.

A DEAC kardvívójának arany-, ezüst- és bronzérme is van a junior világbajnokságokról, de már a felnőttek között is letette névjegyét, hiszen részt vett a tokiói olimpián, kulcsembere volt a kairói világbajnok csapatnak, és idén, egyéniben megnyerte az athéni világkupát.

– Ma megyek vissza a mátraházai edzőtáborból, ott készültünk a héten elsősorban a felnőttfeladatokra, a felnőttválogatottal, elvégre hamarosan kezdődik az olimpiai kvalifikáció. Csütörtökön pedig irány Plovdiv! Az magától értetődő, hogy mindent megteszek a jó szereplésért, egyéniben és csapatban egyaránt. A szezon során nem sok juniorversenyen indultam, de követtem az eseményeket, a lányok nélkülem is szép eredményeket hoztak, esélyesnek tartom magunkat csapatban minimum a dobogóra. Szeretnék egyéniben is jól szerepelni, éremmel, érmekkel búcsúzni a korosztálytól – nyilatkozta Dávid Lástzló tanítványa a Magyar Vívó Szövetség hivatalos honlapjának.

A plovdivi korosztályos világbajnokságon Battai Sugár április 1-jén egyéniben, két nappal később csapatban vív majd.

Pusztító növénykórokozó baktérium jelenlétét igazolta a Nébih Hajdú-Bihar vármegyében is

Az ország legjobb karvezetői között a ZK tehetsége

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek