Sport
2023-02-26

Ez az a nap, amire vártál! Ma délután jön a Loki-Fradi!

Remek előjelekkel és önbizalommal, de kellő szerénységgel várja a Ferencváros elleni rangadót a DVSC. Blagojevic mester legénysége újra felpezsdítette a hajdúsági futballéletet, joggal érezheti minden szimpatizáns: van csapatunk! Van bizony és ezt be is fogják bizonyítani a játékosok a Fradi ellen ma délután a Nagyerdei Stadionban!

Mielőtt szokásos módon lánglelkű módba kapcsolva rátérnénk a mérkőzésre, fontos a bevezetőben kiemelteket elemezni. A siker egyik, hanem a legnagyobb letéteményese a Loki szerb edzője. Ahogy sokan a drukkerek közül, ezen sorok írója is minimum kétkedve fogadta a belgrádi születésű tréner érkezését. 14 éve íródó edzői pályafutása alatt épp a Debrecen a mester 14. csapata. Ez az eddig szakmai életút joggal vetett fel kérdéseket mindenkiben, akinek szívügye a Loki. Az átlagember lefordította ezt a saját életére:

„ Gondolj bele, ha nekem 14 év alatt 14 munkahelyem van, akkor lehet érdemes elgondolkodni azon, hogy velem van a gond”.

Az esélyt azonban a klubvezetés megadta a szakembernek és milyen jól tette! Kimért, hideg kisugárzásával és az elejétől kezdve professzionális kommunikációjával elérte, hogy a lelátó kritikus népe is bizalmába fogadja. A tények pedig az új trénert igazolták: Blagojevic irányítása alatt a DVSC szerezte a legtöbb pontot az OTP Bank Ligában, a maximálisan bezsebelhető 36 pontból 23-at írva fel a csapat neve mellé! A jól ismert és bőven elcsépeltnek nevezhető, a magyar sportéletben gyakran használt áthallásos megjegyzés:

„Ha rosszul megy a biznisz, nem a madamot, hanem a kisasszonyokat kell elküldeni!”

Debrecenben nem állt meg ez a tézis, hiszen a keret minimálisan változott, de a csapat, a szenvedély, a játék merőben más, mint a szezon kezdetén. Megkérdőjelezhetetlen a szerepe ebben a markáns változásban a szerb trénernek. Remek az irány, folytassa, Mister!

Vitathatatlan, hogy mindig kiemelt érdeklődés mellett zajlik a Fradi cívisvárosi vizitje. Az FTC a jelenlegi NB I. legjobb csapata, szinte nem is tekinthető a mezőny tagjának, lehetőségeiknek köszönhetően, számukra nagyjából a bajnokság egyharmadánál el is dőlt, hogy bajnokok lesznek. A részletek, hogy mikor és ki ellen az már valószínűleg a legkevésbé sem izgatja az európai kupatavaszra, a német Bayer Leverkusen ellen készülő IX. kerületi egylet kétségkívül kimagasló képességű játékosait.

Tényként kezeli a teljes magyar futballtársadalom a bajnoki címüket, majd pont ők nem fogják elhinni, hogy ez már zsebben van? Ugye milyen életszerűtlen?

Maximum a perememberek akarnak majd bizonyítani a bajnokságban (ha lehetőséget kapnak persze) Csercseszov számára, hogy többre hivatottak, az alapemberek motivációja erősen kérdéses ilyen helyzetekben, mikor az erőt egy nívósabb sorozatra kell tartalékolni. Komfortzóna lett számukra a bajnoki cím, nem kell ezt túlbeszélni.

Na, de ennyi elég is a zöldekről, hiszen a régóta várt futball-láz nem a csordultig megtelt vendégszektor vagy az oldallelátóra jegyet váltó szabolcsi fradisták miatt valósul meg a forduló rangadóján! A Dicsőséges Nagy Loki egységet teremtett a városban és jól látható, hogy ez megmozgatta a helyieket, akik felsorakoznak a csapat mögött. Az előzetes várakozások szerint, ezúttal nem csak a fantasztikus B-közép fog „nagyon jól kinézni”, hanem a stadion többi szektora is: egyes hírek szerint akár 13 ezer ember is kilátogathat ma a Nagyerdőre. Mit tesz egy fegyelmezett küzdeni tudó és akaró, eredményes illetve jó focit játszó csapat valamint egy csipet szerencse elegye...

Ebben a felfokozott állapotban, hogy a fenébe ne lennénk optimisták?

Jó sorozatban van a csapat, rendkívül egységes (külön szeretném megjegyezni, hogy láthatóan remek a kapcsolat a légiósok – balkáni légiósok kiemelt szerepéről jövő héten értekezünk – és a magyar mag között, ami nem mindig volt így az elmúlt években), jönnek az eredmények és még Fortuna is velünk. Extra motiváltak a fiaink, a másik oldal pedig a megvizsgált tények tükrében joggal lehet elcsíphető ezúttal.

Aki teheti csatlakozzon az Ultras Debrecen által meghirdetett gyülekezőhöz 13:00-kor a Kossuth Téren, induljunk együtt és varázsoljunk igazi futballhangulatot a Nagyerdei Stadionba! Tegyük felejthetetlenné a vásárnap délutánunkat és nem mellesleg csapatkapitányunk századik mérkőzését a magyar élvonalban!

Együtt vagyunk, erősek vagyunk, győzni fogunk!

Egy életen át Debrecen, csak Te vagy a szívünkben!

Magyar celebek

Február végéig dönthetnek a rögzített áramárakra váltásról az intézmények

Macskin László

Szerző
Hasonló cikkek