Sport
2023-02-10

Remekeltek a DEAC játékosai a magyar válogatottban

Üveges Katalin és Horváth Viktória is gólt szerzett a Szlovéniával vívott felkészülési mérkőzéseken.

A magyar női futsalválogatott szerdán és csütörtökön a Szlovénia elleni két edzőmeccsel hangolt az Európa-bajnokság négyes döntőjére, amely a debreceni Főnix Arénában lesz márciusban. Frank Tamás szövetségi kapitány keretébe Üveges Katalin, Gajzágó Flóra, Horváth Viktória, Krascsenics Csilla, Tóth Nóra, Torma Lilla és Fülöp Diána személyében ezúttal hét DEAC-játékos került be.

A mieink veretlenül zárták a két felkészülési találkozót. Krascsenicsék Zalaegerszegen 2-0-ra nyertek, a gólokon Gruber Brigitta és Horváth Viktória osztozott. A “visszavágót” csütörtökön Ljutomerben rendezték, sokáig úgy festett, hogy ezt az összecsapást is behúzzuk, mivel a szünetben Horváth Viki és Üveges Katalin találataival 2-0-ra vezettünk. Aztán a térfélcsere után sok hiba csúszott a játékunkba, ezt pedig kihasználta az ellenfelünk, végül 2-2-es remivel zárult az ütközet.

A magyarok a kontinensviadal elődöntőjében Ukrajnával találkoznak március 17-én, a másik ágon Spanyolország Portugáliával csap össze. Két nappal később pedig a döntő és a bronzmeccs jön.

Felkészülési mérkőzések

Magyarország-Szlovénia 2-0
Gólszerzők: Horváth V., Gruber

Szlovénia-Magyarország 2-2
Gólszerzőink: Horváth V., Üveges

Fotók: mlsz.hu

Gyermekek jókívánságai szálltak az ég felé

Miénk a világ! – Erasmus-élmények

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek