Sport
2021-04-02

Meggyőző fölénnyel nyert a DEAC

Magabiztos játékkal hétgólos győzelmet aratott a Vecsési SE felett a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata. A sikernek köszönhetően együttesünk feljött az ötödik helyre.

Hétközi mérkőzést játszott a DEAC a kézilabda NB I/B-s bajnokságban. A Vecsés elleni hazai találkozó még ősszel, a 9. fordulóban lett volna megrendezve, ám akkor koronavírusos megbetegedések miatt a két csapat nem tudott pályára lépni, most viszont minden akadály elhárult, hogy összecsapjanak a felek. A DEAC a hetedik, a vendégek a tizenegyedik helyről várták a meccset.

Pethő Ákos két hetesgólját jegyezhették el a debreceniek a mérkőzés elején. Az első tíz percben szinte minden debreceni akció eredményesen zárult. Időt is kért a vendégek edzője, Molnár József, ám ez sem segített csapatán. A Pest megyeiek nem tudtak közel kerülni a DEAC-hoz, és harmincpercnyi játék után öt gólos DEAC fölény alakult ki.

A folytatásban ez a különbség tovább nőtt. Gyors akciók átlövésből és szélen is eredményesen, de Kőrizs István remek védései is hozzájárultak ahhoz, hogy hétgólos hazai sikerrel zárult a találkozó.

Győzelmének köszönhetően a DEAC feljött az ötödik helyre, és mindössze két pontra van a dobogótól, igaz, a többi csapat a hétvégén játssza le mérkőzését.

A szezon legmeggyőzőbb teljesítményét nyújtottuk hazai pályán, ehhez kellett, hogy a védekezés jó kapusteljesítménnyel párosult – fogalmazott a DEAC vezetőedzője, Bíró Imre. – Volt pár átlövés, vagy szélre játszás, amit meg kellett volna akadályoznunk, de összességében támadásban jó megoldásokat választottak a fiúk, szélről is hatékonyak voltak a befejezések, illetve heteseket is kiharcoltak a mérkőzésen. Összefogott, jó játékkal, jó védekezéssel és jó kapusteljesítménnyel nyertük meg ezt a meccset” – zárta az értékelést Bíró Imre.

NB I/B, 9. fordulóból elhalasztott mérkőzés
DEAC–Vecsési SE 29-22 (16-11)

DESOK. Vezette: Rontó, Szanyi.
DEAC: Kőrizs – Zalai 4, Pál G. 4, Pethő 8 (2), Hornyák Z., Mucza 2, Illés 8 (2); Bíró Á. 1, István P., Hornyák B. 2, Leiter, Mórucz, Mándi, Kathi, Péter D., Tóth M.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/6, ill. 3/5.

deac.hu

Újabb beharangozó készült a Katinka dokumentumfilmhez

DEAC hosszú hétvége - Izgalmas meccsek várhatók

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek