Sport
2023-02-04

Rivalizálás a pályán és azon túl – Fehérváron vendégszerepel a DVSC!

A remek nyitány után ismét egy közvetlen riválissal kell szembenéznie a Lokomotívnak: ezúttal Székesfehérváron bizonyíthat a cívisvárosi alakulat az NB1. 18. fordulójában. A MOL Fehérvár játékosai a rajton elszenvedett vereség után hazai környezetben szeretnének javítani, azonban ehhez az egyre egységesebbé váló DVSC-nek is lesz néhány szava a fagyos fehérvári éjszakában.

Elég sokat kell visszamennünk az időben ahhoz, hogy olyan Loki- Vidi párharcot keressünk, ahol a mérkőzés előtt előkelőbb helyet foglaltunk el a tabellán a fehérváriaknál. Jelenleg ugyanis ez a helyzet, 4 pont a különbség a két rivális között, ami csak annak lehet meglepő, aki nem követi napi szinten a magyar bajnokság küzdelmeit. Papíron a fehérvári csapat jobb erőkből áll, költségvetése pedig más dimenziót képvisel, mint a DVSC financiális lehetőségei.

Azonban, ahogy a fránya régi mondás is tartja: a pénz nem megy ki a pályára helyetted. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt sikerült Fehérváron egy remekbe szabott Szécsi duplával győzedelmeskedni a Lokinak, akkor pedig a legnagyobb jóindulattal sem utazott a csapat esélyesként a mérkőzésre. Nem állítom, hogy a mai meccs favoritja a DVSC lenne, de tagadhatatlan: sokkal jobbak az esélyeink, mint az elmúlt években bármikor.

Bár a Loki múlt heti játéka meglehetősen „pofás” volt és lehetett látni a majd’ három hetes edzőtáborban elvégzett munkát, messzemenő következtetéseket még a szenvedélyes drukkerek sem vonhatnak le a zete elleni meggyőző sikerből. A Vidi azonban már évek óta nem nyújt olyan domináns teljesítményt, mint az elvárható lenne a nekik megteremtett körülmények között.

Egymásnak adják a kilincset az edzők és játékosok egyaránt, egyre messzebb kerül a korábban mindenki által elfogadott tézis: a Fradi után a Videoton Magyarország legjobb csapata! Szurkolói szempontból is kiemelt mérkőzésről beszélhetünk, a korábbi jó kapcsolatot forró rivalizálás váltotta fel a két tábor között.

Nem lehet kétséges, hogy a debreceni szurkolókat a zord időjárási körülmények egyáltalán nem fogják befolyásolni, és kiváló létszámban buzdítják majd Dzsudzsák Balázsékat a helyszínen! Az egyik oldalon egy motivált, debreceniekkel, fiatalokkal teletűzdelt csapat a másikon pedig egy olyan ellenfél, aki a korábbi sikeresebbnek mondott korszak után leáldozóban van. Ezt mutatják a pályán kívüli folyamatok és azok a fránya számok is. Ezt szeretnénk látni a pályán is! Hajrá Loki, mindörökké Debrecen!

Macskásoknak

A Műszaki Kar köszöntötte friss diplomásait

Macskin László

Szerző
Hasonló cikkek