Sport
2023-01-16

A korong a kapuvasról jött ki, mégis gólt ítéltek

Vasárnap este játszotta le erdélyi túrájának utolsó mérkőzését a DEAC legénysége, az Erste Liga jelenlegi listavezetőjével, a Gyergyóval szemben.

A találkozó első harmada rendhagyó módon alakult, már ha annak vesszük, hogy egyik érintett sem került többgólos előnybe. Kiegyenlített játék zajlott a jégen, Syvestre találatára debreceni részről 6 az 5 elleni szituációban Spirko és a második felvonásban Novotny válaszolt. A 2. harmad hátralévő részében úgy látszott, hogy védekező alakzatunk már a harmadik gólunkat tervezgeti, mert kijöttek a zárt védekezésből, utat nyitva az ellenfél csatárainak. Az eredmény két gyorsan bekapott gól képében jelent meg, György József kénytelen volt időt kérni, amivel sikerült újra egyensúlyba hozni a mieinket. A 43. percben Császár éles szögből leadott lövése visszapattant a kapuvasról, a vezetőbíró azonban videoelemzést kezdeményezett, majd gólt ítélt. A mieink hiába tiltakoztak, a vezetőbíró kitartott az álláspontja mellett, bár ez a döntés alapvetően határozta meg a meccsből hátra lévő idő alakulását és konkrét esélyeit. Az ajándék gól komolyan megviselte a csapatunkat és közre játszhatott abban, hogy az utolsó perceket végig támadó, kapus lehozatallal is megpróbálkozó csapatunknak csak egy gólra tellett, amikor a Spirko buliból elhozott korongját Dalecky laposan a hálóba lőtte.

Még egy debreceni gól kellett volna a hosszabbításhoz, ami sajnos, nem sikerült, a mieink azonban helytálltak a gyergyóiak ellen éppen úgy, mint az előző két találkozón. Erdélyi túrán három pontot szerezni nem rossz eredmény, reméljük hasonló, vagy még jobb trend dominál majd az alapszakaszból hátra lévő négy mérkőzésen.

A mindig korrekt és sportszerű György József azt a bizonyos gólt is kommentálta, de más, fontos dolgokról is szót ejtett.

– Közvetlenül a meccs kezdete előtt jutott tudomásomra, hogy Jakabfy Samu lázas beteg, mivel egy védőt eleve otthon kellett hagyni, négy csatársorral és öt hátvéddel álltunk fel a mérkőzésre. Az első harmadban kiegyenlített játék zajlott a jégen, a hazaiak voltak enyhe fölényben, de a mieinknek is adódtak kecsegtető helyzetei. Az erdélyiek gyorsan emberhátrányba kerültek, amelyet sikerült kivédekezniük. A 15. percben a hazai csapat emberelőnyben szerezte meg a vezetést, röviddel később Spirko egalizált, majd a 2. játékrészben Novotny révén a vezetést is átvettük. Ezután a mieink a megbeszéltekkel ellentétben, egy másféle hokit kezdtek játszani, a bekkjeink a harmadik találat reményében egyre gyakrabban léptek fel a támadásokhoz, fedezetlenül hagyva a gyergyói támadókat. Nagyon gyorsan két gólt is kaptunk, kénytelenek voltunk időt kérni. A 3. harmadra úgy jöttünk ki, hogy egy jól célzott lövés elegendő lehet a pontszerzéshez. Jól játszottunk, mi irányítottuk a meccset, veszélyes helyzeteket dolgoztunk ki. A 43. percben a GYHK lőtt egy vasat, de a vezetőbíró videoelemzés után gólként érvényesítette, hiába próbáltuk bizonyítani, hogy a vasról pattant ki a korong. Az eset kritikus pillanatban történt, kimenetele a mérkőzés hátralévő részét és a végeredményét is nagyban befolyásolta. A meccs utolsó perceiben elszántan támadtunk, temérdek helyzetet dolgoztunk ki, azonban Dalecky 56.08-kor esett találata mellett nem sikerült még egyszer betalálni. Végig jó meccset vívtunk és annak ellenére, a helyzet ettől nem változik, tisztában kell lenni azzal, hogy a negyedik gyergyói gól érvénytelen volt. Három jó meccset játszottunk Erdélyben, és annak ellenére, hogy csak 3 pontot viszünk haza, minden alkalommal voltak győzelmi esélyeink. Az alapszakaszból hátra lévő találkozóinkon is mindent meg fogunk tenni az első hat csapat közé kerülésért – összegzett a szakvezető.

=Müller Károly=

Fotó: Gyergyói HK

Sárkány Fanni

Bővül a valós idejű tájékoztatás

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek