Sport
2021-02-07

Vívás: Újabb döntős helyezés Battai Sugártól

Hosszantartó betegség és kényszerpihenő a múlt héten felnőtt Magyar Kupa döntővel tért vissza a pástra Battai Sugár. Szombaton a junior kardvívók Magyar Kupájában is bizonyíthatott az Intefencing Debrecen SC válogatott kiválósága, aki ezúttal a 6. helyet szerezte meg.

A budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett válogató versenyen az Interfencing vívói képviselték a debreceni színeket. A junior férfi kardozók közül K. Szabó Mátyás lett a legeredményesebb cívisvárosi, aki a 13. helyen végzett a 73 fős mezőnyben. Matyi a selejtezők során 4 győzelme mellett csupán egyszer kapott ki, sőt, a csoportkörben legyőzte a kadet Európa-bajnok Fröhlich Bálintot is. Ezt követően kétszer simán győzve jutott a nyolcaddöntőbe, ahol az ifjúsági olimpiai bajnok Rabb Krisztián várt rá. 10-8-ra, hatalmas csatában még a debreceni tehetség vezetett, de végül nem bírt esélyesebb ellenfelével.

Hol tarthatna most, ha nem 14 évesen kezd nálam kardvívni- jegyezte meg K. Szabó edzője, Dávid László. Utalva arra, hogy Mátyás még csak pár éve került hozzá, előtte tőrözött.

A lányok versenyében Battai Sugár szereplését követte figyelő szemekkel a válogatott szövetségi edzője. Gárdos Gábor számol Sugival a márciusi budapesti olimpiai kvalifikációs világkupán, ahol a női kardcsapat bebiztosíthatja kijutó helyét a tokiói olimpiára. A múltheti felnőtt versenyen is bebizonyosodott, hogy a negyeddöntőig tart jelenleg a debreceni kardvívó hölgy ereje, de még van ideje rá, hogy visszanyerje a betegség előtti formáját.

Battai után Tóth Liliána szerepelt legjobban az Interfencing versenyzői közül, ő a 13. helyen végzett.

Kulcsfontosságú győzelem a forduló rangadóján

Friss koronavírus adatok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek