Sport
2023-01-03

Nagyszerű évzárás után várjuk a hasonló folytatást

Dunaújvárosban indítjuk a 2023-as évet.

A debreceni egyetemisták remekül zárták a 2022-es esztendőt, négy gólt vágtak a listavezető hálójába. A papíron jóval esélyesebb BJA HC ellen színvonalas meccset vívtak a mieink és megérdemelten vettek revánsot a tíz nappal korábbi, hazai vereségért. A játék képe alapján akkor sem volt négygólos különbség a két együttes között, a debreceniek azonban az évzárón hatékonyabban értékesítették a helyzeteiket. Jó lenne, ha a srácok a szép újévi ajándékot egy sikeres évkezdő találkozóval is megtetéznék, ám ez nem lesz könnyű feladat az Acélbikákkal szemben. A bizonyítékért elegendő a december 11-ei, debreceni meccshez visszanyúlni, amikor 1-4-es újvárosi vezetésről kellett felállni, ami sikerült ugyan, de ezért rendesen megizzadtak a mieink. Keddi ellenfelünk kiváló magyar játékosokkal és jól képzett, főleg finn légiósokkal rendelkezik. Ha ők jó napot fognak ki, igen nehéz boldogulni velük. Az utóbbi hetekben nem futottak jó formát, nagy gólkülönbségű vereséget szenvedtek a Jegesmedvék és a „rozsomákok” ellenében is. Mégis helyesebb komolyan venni őket, hiszen nemrég volt, hogy alaposan megszorongatták a Csíkszeredát, hét góllal terhelték meg az erdélyiek hálóját.

Hasonlóan gondolkodik vezetőedzőnk, György József is, aki a hétfői edzés előtt nyilatkozott a klubhonlapnak.

Dunaújvárosban indítjuk a 2023-as évet, előtte december 27-én jártunk idegenben utoljára. Nehéz mérkőzésre készülünk, az újvárosiakat feltétlenül komolyan kell venni. Ami a mieink keretét illeti, végre jó hírekkel tudok szolgálni; két, régóta sérült játékosunk orvosi értelemben felépült, megkezdjük a „visszaépítésüket” a csapatba. Terveink szerint négy sorral fogunk játszani és minden tőlünk telhetőt megteszünk a jó eredmény elérése érdekében – mondta a szakvezető.

 

Ha néhány pillantást vetünk a liga tabellájára, a mieinket negyven ponttal az 5. helyen találjuk. Velünk azonos pontszámmal a 4. a Brassó, a következő két csapat, az FTC-Telekom és a Csíkszereda 37-37 pontot szerzett, majd 31 ponttal az UTE a nyolcadik. A tülekedés főleg a középmezőny elejére és közepére összpontosul, a 4. és a 7. helyezettek között mindössze 3 pont a különbség. Mindent össze kell gyűjteni, ami elérhető, mivel csak az alapszakasz 1-6. helyezése jelent biztos továbbjutást, az alapszakasz pedig február 5-én befejeződik. Természetesen mindig a következő találkozóra kell fókuszálni, ami esetünkben a DAB-DEAC összecsapás. Tehát mindent bele srácok!


2023. január 03. 18.30 Dunaújvárosi Jégcsarnok

EL 175

Dunaújvárosi Acélbikák- DEAC

 

 

=Müller Károly=

Új albummal jelentkezett a QUACK zenekar

Korrupció

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek